З новим 1937 роком, росіяни! - Андрій Піонтковський

Тепер в Росії заарештувати можуть будь-кого – чи то він блогер, чи то член уряду.

В.Путін. Фото: Avto-polis.kiev.ua.

У внутрішній політиці Росії на 2017 рік усе з'ясувалося: Путін йде на вибори. Можливо, будуть якісь ігри з Олексієм Навальним, щоб зобразити, що намічається певна демократизація, але завдання у влади залишається незмінним: збереження режиму. Про це у своїй колонці для "Нового времени" пише російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, передають Патріоти України.

Тим часом репресії проти опонентів наростають: я пам'ятаю, ще кілька років тому, коли ми боролися за звільнення ув'язнених, були списки з двадцяти, тридцяти, сорока чоловік. Зараз рахунок іде вже на сотні.

У провінції людину можуть заарештувати за пост у соціальних мережах, за пересічне висловлювання, і це вже не є фактором, який викликає загальне обурення в Росії і на Заході. Це рутина.

Нам часто кажуть: «Ну що ви, це не 1937-й рік, тоді набагато більше людей заарештовували». Не в кількості справа. Це точно такий самий 37-й рік, тому що головна подібність – будь-яка людина може бути заарештованою. На сьогодні ситуація саме така.

А вже те, буде заарештовано 100 тисяч осіб або тисячу – залежить виключно від вибору влади.

Дійсно, масові репресії зараз неактуальні і, по суті, не потрібні. Сталінська економіка потребувала мільйонів людей у Гулагу як безкоштовну робочу силу. Зараз такої потреби немає. Людей і так немає чим зайняти – економіка деградує, робітники потрібні тільки на обслуговування нафтових і газових підприємств. Але скільки потрібно владі – стільки й заарештують.

Принципово ж те, що взяти можуть будь-кого – чи то він блогер, чи то член уряду. Щодо цього в Росії настав справжній 1937 рік.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Вона спілкується російською, але вона за Україну": Співак Андрій Кравченко заступився за Славу Камінську

субота, 4 травень 2024, 17:44

Співак Андрій Кравченко в інтерв'ю Аліні Доротюк прокоментував свою співпрацю зі співачкою Славою Камінською, яка у 2023 році заявила, що не планує повертатися в Україну, і заступилася за російську мову, передають Патріоти України. Кравченко записав ду...

"Работайте, братья": Окупант розстріляв командирів з управління артилерійського дивізіону (фото)

субота, 4 травень 2024, 17:01

Російський окупанти розстріляв своїх товаришів по службі з управління артилерійського дивізіону, передають Патріоти України. Як повідомляє Телеграм-канал "Оперативний ЗСУ", росіяни оголосили план "Перехоплення", щоб затримати стрільця. За інформацією к...