З окупованих територій в Україну спокійно катаються вантажні потяги, час підривати – волонтер

Щоб перемогти терористів, слід розірвати з ними усі торговельно-економічні зв'язки, вважає волонтер.

Ілюстрація:gazeta.lviv.ua

Терористи обстрілюють українські позиції задля того, аби прикрити вільне пересування вантажних потягів із окупованих територій на Україну. Про це написав у своєму Facebook волонтер Радіон Шовкошитний, передають Патріоти України.

Він запропонував альтернативні варіанти вирішення цієї проблеми: або підривати залізничні колії, або встановити на залізничних КПВВ спеціальні сканери. Останні допоможуть ретельно перевіряти грузи, які систематично прибувають на підконтрольні ЗСУ території.

"Це так дивно. Наприклад. Іде бій. Кілька годин. АГС та стрілкотня. Інколи міномет. Сидимо, слухаємо. Аж ось тиша. Здалеку лунає геть інший, ледве чутний, але знайомий звук. Згодом стає чутніше і розумієш: Так, це потяг. Пройшов. Якраз між нами і тим місцем, де стріляють. Знову бій. 4:40. Я якраз пост про Савченко писав. 5.01 ще один пройшов. І от зараз. Третій потяг за пів години. Всі звідти до нас. Це звична, банальна картина. Місцевий колорит. Вже 9 місяців тут, а ніяк не звикну до такого." - пише Родіон.

"Колись мені пояснили в ДОДА, що бюджет області на 58% - це кошти з підприємств, що знаходяться на окупованій території. Оці всі безкінечні туди-сюди рухомі склади з вугіллям та т.і. Тобто. Якщо підірвати всі рейки, то відкусимо від себе велетенський фінансовий шмат. Не знаю, не знаю..

Щось мені здається, що якщо ми хочемо перемогти терористів, то от якраз торгівельно-економічні зв*язки з ними треба розірвати." - продовжує він.

"В цілому, на залізничні КПВВ треба ставити сканери. Інакше ретельно вагони ніяк не провірити. І жодні мобільні групи тут не допоможуть. Для держбюджета сканери - копійки. Ну, щоб волонтери не збирали. Ну, і щоб потім не виявилося випадково, що там перевозять зброю чи наркотики." - резюмує волонтер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача - Бутусов

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:38

Ситуація на фронті гостро критична, і усім очевидно, що основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача. Ми вміємо створювати інноваційні рішення на полі бою, ал...

Огляд ситуації в зоні бойових дій станом на 3 травня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:05

Ще один випуск огляду ситуації в зоні бойових дій. Також приділив наприкінці увагу питанню формування групи військ "Північ" та її загрози Харкову. Особливо хочу звернути вашу увагу на те, що завтра хочу записати відео у форматі відповідей на ваші пит...