"З путінською Росією хочуть дружити або бандити, або ідіоти", - Портников

Як би не склалася доля Ніколаса Мадуро - він все одно не зможе керувати Венесуелою.
Ніколас Мадуро та Володимир Путін. Фото: АР.

"Є дивовижний збіг в тому, що у день, коли в Києві суд почав оголошувати вирок Віктору Януковичу, у Каракасі сотні тисяч людей вийшли на протести проти політики іншого путінського улюбленця - президента Ніколаса Мадуро. Здавалося б, різні континенти, різні народи, різні історії - а сутність одна", - пише оглядач Віталій Портников у своїй статті, передають Патріоти України, та продовжує:

"І ця сутність - прагнення встановити нічим не обмежену владу купки пройдисвітів. В Україні все це відбувалося під сурдинку "стабілізації", поліпшення відносин із сусідами та іншої нісенітниці - а призвело до повного розграбування країни, до такого економічного падіння, від якого ми досі не можемо видужати. У Венесуелі говорили про боротьбу з корупцією, допомогу бідним - а отримали порожні полиці і втечу мільйонів з країни. І була в усьому цьому головна об'єднуюча ланка - Путін.

Саме Путін, хворий на манію величі, не здатний усвідомити реальні можливості своєї бідної архаїчної країни, робить все можливе для підтримки неефективних режимів. Ганявся за Януковичем з п'ятьма мільярдами, тепер наздогнав Мадуро і сунув йому ці п'ять мільярдів. Іноді здається, що росіяни щиро не розуміють: у країнах, якими керують бандити і ідіоти, будь-які мільярди миттєво йдуть в пісок. Ну і в кишені бандитів і ідіотів. А визначити бандитів і ідіотів не дуже складно. З путінською Росією хочуть дружити або бандити, або ідіоти.

Тому - як би не склалася доля Ніколаса Мадуро - він все одно не зможе керувати Венесуелою. Максимум - це утримає владу за допомогою гармат і танків і перетворить країну на війну, як уже зробив із Сирією інший улюбленець Путіна - "м'ясник" Башар Асад. Але у дружбі з Росією, на російські поцуплені гроші, не можна побудувати процвітаючу стабільну державу, забезпечити людям нормальне життя. Приклад - Україна Януковича. Приклад - Венесуела Мадуро. Приклад - Білорусь Лукашенка. Приклад - Придністров'я. Приклад - Абхазія. Приклад - Південна Осетія. Приклад - окупований Донбас. Приклад - анексований Крим. Приклад - сама Росія".

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...