"З Росією приходить тільки бідність": Те, про що Кремль "постіснявся" говорити при окупації та на "референдумі" в Криму

Останні події, з одного боку - трагедія для жителів Криму, а з іншого - щеплення для всіх тих і на півострові, і в Україні в цілому, хто мріяв про Росію і готовий був потрапити в обійми колишньої метрополії навіть разом з територією.

Дмитро Медведєв у Криму. Фото: 24tv.ua.

"Крим завжди буде забезпечуватися за залишковим принципом. За великим рахунком, це звичайна військова база, на пляжах якої можна ще й позасмагати", - написав оглядач Віталій Портніков у статті для espreso.tv, передають Патріоти України.

"Грошей немає, але ви тримайтеся" - ці слова, що їх сказав російський прем'єр-міністр Дмітрій Медведєв у відповідь на скарги пенсіонерів окупованого Криму, вже встигли стати такими ж популярними, як інша фраза Медведєва з недавнього минулого - "мої слова повинні відбиватися у граніті".

Але якщо "гранітна" фраза була відображенням манії величі і інтелектуальної немочі Медведєва, то слова про гроші стали певним результатом російської політики в окупованому Криму. Благополучний, казково багатий пройдисвіт, представник корумпованої кліки, що контролює всі сфери життя у величезній країні, радить "триматися" бідним людям, які потрапили в ситуацію безвиході з його милості, з прямої провини окупантів. Яка дурість і який цинізм!

Можуть сказати, що якби Крим залишався у складі України, його пенсіонери не жили б краще - хоча б тому, що російські пенсії все одно вищі за українські. Звичайно, пенсії вищі. А ціни? А та плата, яку змушений платити півострів за фактичне перетворення в острів? Адже після окупації Криму всі зв'язки, які були природними для півострова з точки зору його географічного розташування, були розірвано.

Замість суші - вода. Замість Перекопу - Керченська протока. І при цьому для Медведєва Крим - такий саме регіон, "як всі". Якщо хтось думав, що в Кремлі будуть вишукувати "зайві кошти" для того, щоб сподобатися жителям окупованих територій, то він сильно прорахувався. У Москві чудово розуміють, що рано чи пізно Крим доведеться віддавати і якщо вже подобатися - то тим, хто залишиться в будь-якому випадку. І в цьому сенсі Крим завжди буде забезпечуватися за залишковим принципом. За великим рахунком, це звичайна військова база, на пляжах якої можна ще й позасмагати. Доля "тубільців" окупантів не хвилює.

І це, з одного боку - трагедія для жителів Криму, а з іншого - щеплення для всіх тих і на півострові, і в Україні в цілому, хто мріяв про Росію і готовий був потрапити в обійми колишньої метрополії навіть разом з територією. З Росією приходить тільки бідність. Хіба ще незрозуміло? Грошей немає. А ви тримайтеся.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...