"З сомалійськими піратами зі Сходу України ніхто прямих переговорів не веде" - Ірина Геращенко

Саме Москва зацікавлена в дискредитації мінських угод і переговорів, це Кремль марить зривом мінського процесу і вимагає прямих переговорів Києва з бойовиками, пояснила віце-спікер ВР.

Ірина Геращенко. Фото:rian.com.ua"Ті, хто серйозно займається зовнішньою політикою, а не просто коментує все підряд, добре знають настрої в Сенаті Франціі, де, на жаль, набагато більше симпатиків Кремля, аніж навіть в Національній Асамблеї Республіки." Про це пише у своєму Fаcebook Ірина Геращенко, передають Патріоти України.

Результати голосування за резолюцію французьких політиків, що закликають до зняття санкцій - також не стали для експертів несподіванкою. Такі зараз настрої в багатьох краінах ЄС - бажання стабільності і закривання очей на очевидні речі порушення міжнародного права, смачні круасани і ранкова кава, звичний спосіб життя і повне небажання жертвувати хоч чимось заради далеких незрозумілих краін...

В цьому контексті так важливо відстоювати українську позицію. Напередодні ВР прийняла звернення до Сенату, ми провели зустрічі і переговори з певними сенаторами, наслідок - певне пом'якшення резолюціі, що закликає до поступового, а не негайного зняття санкцій.

Всі ці рухи - випробування європейської єдності і європейських принципів, виклик, що переможе: принципи чи бажання закрити очі на їх порушення заради відносної стабільності, бо ж війна десь далеко і така незрозуміла.

В цьому контексті ще раз і ще раз наголошую: саме МОСКВА зацікавлена в дискредитації мінських угод і переговорів, це Кремль марить зривом мінського процесу і вимагає прямих переговорів Києва з бойовиками. Бо ж тільки мінські угоди і мінський процес роблять Москву учасником - не переговорів, а саме учасником конфлікту, який Москва і роздмухала.

Так бачить ситуацію весь світ, визнаючи неідеальність мінських угод, але прив'язуючи санкції проти РФ до їх виконання. Москва ж марить зняттям санкцій.

Тому сьогодні так активізувалися всі промосковські сили ззовні. І тому так обережно потрібно бути в риториці всередині країни. І демонструвати єдність. Я послідовно відстоюю цю позицію в ВР і в суспільстві.

Червень - місяць, коли в ЄС точиться дискусія щодо продовження санкцій проти РФ. І коли українська влада, президент і дипломати ведуть наш, український, справжній бій на дипломатичному фронті, так важлива єдність - в тому числі в точності оцінок і формулювань всього, що відбувається на Сході України.

В тому числі від народних депутатів різних фракцій. Мені дуже прикро, що кілька демократичних фракцій планомірно дискредитують мінський процес і не хочуть чути жодних аргументів, нічого реалістичного не пропонуючи взамін.

А щодо прямих переговорів - то з сомалійськими піратами, навіть якщо вони носять не набедрені пов'язки, а георгіївські стрічки і живуть на Сході України, ніхто прямих переговорів не веде.

Так, спілкуємося з питання звільнення заручників. Але ж питання звільнення наших бранців вирішують не самі доморощені пірати, а їх куратори з Кремля. І від Кремля Україна, разом з усім цивілізованим світом, вимагає дотримуватися норм міжнародного права і забиратися геть з нашої землі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...