За яких умов можна очікувати повномасштабного вторгнення Росії в Україну, - експерт

Зараз російських військ на кордоні цілком достатньо для окупації Луганської та Донецької областей.

Андрій Ілларіонов. Фото: ИноСМИ.

Росія не готова до повномасштабного вторгнення в Україну та захоплення хоча б лівобережної її частини. Однак її військ на кордоні цілком достатньо для окупації Луганської та Донецької областей. Про це заявив колишній радник президента Росії Володимира Путіна Андрій Ілларіонов, передають Патріоти України із посиланням на fakty.ua.

"Проведенный анализ военных действий Кремля показал, что в отношении Украины полномасштабное военное вторжение Путин никогда не планировал. Сил, сосредоточенных Москвой на российско-украинской границе, от Брянска до Таганрога, было совершенно недостаточно для полномасштабного вторжения в Украину. В марте-июне 2014 года разведка сообщала о 30-40 тысяч военнослужащих, размещенных вдоль более чем тысячекилометровой границы. Чтобы провести серьезную операцию по захвату и стойкой оккупации Восточной, Южной или Левобережной Украины, нужна группировка численностью не менее одного миллиона человек. Таких сил на российско-украинской границе в течение последних трех лет никогда не было", – заявив він.

Отже, на думку Ілларіонова, поки Росія не почне накопичувати поблизу українського кордону хоча б кілька сотень тисяч військових, повномасштабного наступу на Україну не буде. "Диверсии – возможно, террористические акты – не исключено, подрывные действия – гарантированно", – резюмував Андрій Илларіонов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...