За "любов до Росії" потрібно буде заплатити: Українських виконавців чекають штрафи

Верховна Рада України планує прийняти закон, який регулюватиме концертну діяльність, зокрема на території країни-агресора.

Світлана Лобода. Фото: ТСН

На сайті українського парламенту з’явився законопроект про артистів, які гастролюють по території РФ і окупованій частині України, повідомляють Патріоти України.

«Розкрутка українських виконавців, які активно гастролюють в Росії і на окупованій території – це сотні фактів, які резонували в інформаційному просторі, викликаючи затяті дискусії, протести активістів і порушення громадського порядку. Тому Україна змушена шукати нові шляхи захисту інформаційного та гуманітарного простору», – йдеться в пояснювальній записці.

Законопроект передбачає створення спеціального відкритого реєстру осіб, які гастролюють на території країни-агресора або окупованих територіях України; запроданців можуть зобов’язати повідомляти в СБУ про свої гастролі в Росії; їм можуть заборонити виступати на тимчасово окупованих територіях; зобов’язати сплатити адміністративний штраф в розмірі від 50 до 200 мінімальних зарплат. Законопроектом передбачається також спеціальний збір з концертів подібних виконавців.

«Гастрольний збір з організаторів, передбачений законопроектом, складе 20% від виручки за концерт незалежно від того, брав в ньому участь один артист або кілька. Ця виручка йде на спеціальні рахунки Міноборони, і ми з діяльності таких виконавців будемо додатково підтримувати наші Збройні сили», – зазначив віце-прем’єр-міністр В’ячеслава Кириленка.

До списку ймовірних штрафників потрапляють Світлана Лобода, Ані Лорак, Віра Брежнєва, які активно гастролюють по Росії. Але у цей список можуть потрапити й інші українські виконавці, пісні яких включено в російські хіт-паради, без їх бажання - Монатік, Время и Стекло, Quest Pistols Show, Alekseev, Анна Седокова, Потап і Настя, Макс Барських.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...