За прикладом Литви ЗС України хочуть сформувати добровольче ополчення

На сьогодні чисельність Союзу стрільців Литви становить близько 10 тисяч осіб, а ряди добровольчого ополчення налічують ще близько 3,5 тисяч осіб.

Перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України генерал-полковник Михайло Коваль виступив у сеймі Литви у Вільнюсі на міжнародній конференції з питань обміну досвідом з військовими і політиками.

М. Коваль заявив, що в Україні планують сформувати підрозділи стрільців і добровольче ополчення, спираючись на досвід Литви.
«Ми хочемо перейняти ваш досвід у створенні двох структур: перша – це добровольці, друга – стрільці. У нас, на жаль, у даний момент такого немає (…). Але ми візьмемо за основу ваш багатий досвід (…) для того, щоб і в Україні створити схожі частини. Це не тільки частини територіальної оборони, на які покладаються численні завдання, а й дуже великий, гігантський резерв».

М. Коваль також сказав, що Україна дуже цінує будь-яку допомогу Литви: і матеріальну, і допомогу досвідом, і боєприпасами, і навчанням.

Він обговорив з міністром оборони Литви можливість допомоги збройним силам України зброєю і боєприпасами.

«Якщо у вас є якась стара радянська зброя, вона б нам стала у нагоді. Наше озброєння здебільшого радянське», – сказав М. Коваль.

На сьогодні чисельність Союзу стрільців Литви становить близько 10 тисяч осіб, а ряди добровольчого ополчення налічують ще близько 3,5 тисяч осіб.

Опублікував: Михайло Векленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Відкочування фронту на Донецькому напрямку продовжується... Але це все ще можна виправити, - український військкор

неділя, 28 квітень 2024, 9:14

Український військовий кореспондент Богдан Мирошников у свіжому пості від ранку 28 квітня таке доповідає про ситуацію на фронті.

Народні прикмети на 28 квітня. Хто цього дня тішиться шастям

неділя, 28 квітень 2024, 7:50

Православна церква України 28 квітня за новим стилем вшановує пам'ять мучеників Максима, Квінтіліана, Зинона, Євсевія та багатьох інших. За старим стилем у свято сьогодні вшановують апостолів від сімдесяти Трохима, Аристарха і Пуда. У свято 28 квітня з...