Загострення під Авдіївкою: Навіщо терористи вдарили з танків біля Крутої Балки, - журналіст (карта)

Бойовики працюють танками по наших позиціях з Василівки, поблизу Крутої Балки. Там відбуваються справді важливі події.

Ілюстрація:https://www.unian.ua

"На фоні "хлібного перемир'я", яке нібито має працювати з 24-го червня по 31 серпня, і стосуватися всієї лінії фронту, бої на фронті нібито мають дивувати." про це пише Андрій Коваленко на сайті depo.ua, передають Патріоти України, і продовжує:

Виключно за логікою, бо ж перемир'я. Втім, за три роки війни українські військові вже звикли до того, що будь-яке перемир'я створює проблеми для них, оскільки бойовики, хоч і зменшують кількість обстрілів, проте не припиняють стріляти з мінометів, стрілецької зброї та артилерії. До наших військових же часто приїздять штабні офіцери, котрі слідкують, щоб "перемир'я" з нашого боку не порушували, максимум чергою з автомата чи кулемета у відповідь.

П'ять загиблих і 15 поранених воїнів за ці повні шість днів "хлібного перемир'я". І, зрозуміло, що на деяких ділянках дотримуватися режиму припинення вогню практично неможливо. Це стосується району Авдіївки - Ясинуватої. Бої за Ясинуватський блокпост, загострення поблизу ДФС, Крутої Балки....

За даними прес-центру штабу АТО, вчора терористи активно гатили по наших позиціях в районі Кам'янки. Позиції обстрілювали не лише з піхотного озброєння, але й щільно накривали їх з мінометів, 122-мм артилерійських систем і танків. Деякі ворожі обстріли тривали по декілька годин і характеризувались надзвичайно високою інтенсивністю.

Тривав бій у районі Василівки, поблизу Крутої Балки. У цей населений пункт, де колись будувала собі заможні будиночки еліта Донецька, включно із прокурорами та іншими чиновниками, бойовики завели танки. Фіксувалося перекидання танків з полігону на "нуль" у самому Донецьку. Ось фотографія OSINT дослідника з ніком IgorGirkin у "Твіттері".

Окрім цього з власних джерел серед військових стало відомо про гул техніки, який доносився з дач поблизу Василівки, а також про використання ворогом танків. Також по наших позиціях працювали з околиць Ясинуватої, Макіївки...

Взагалі, ця ділянка фронту досить скоро може вибухнути.

В останні місяці терористи почали активніше діяти і стягувати в Круту Балку живу силу та бронетехніку. І роблять вони це не просто так - з Крутої Балки із танків, мінометів регулярно прилітає по нашій Кам'янці. Летить і по позиціях ЗСУ під Авдіївкою.

Лише за останні дні в район висоти 247.2 в районі Крутий Балки прибуло підсилення бойовиків.

Наші військові спостерігали живу силу і озброєння ворога. Із вантажівок зокрема вивантажували 82-мм автоматичні міномети типу 2Б9 "Волошка", близько взводу особового складу. Крім того, на північ від Крутої Балки були помічені нові приховані і замасковані позиції окупантів з капонірами для 4-х ББМ.

Наші військові повідомляють, що з Крутої Балки навіть виходять ворожі штурмові групи у кількості від 10 до 15 чоловік, намагаються вступити в бій.

Варто нагадати, що восени 2016-го ЗСУ перейшли у наступ і до Нового року зайшли і закріпилися в районі третього Авдіївського ставка. Вдалося нашим військовим зайти і в Круту Балку, з якої ще на початку грудня були евакуйовані жителі в Ясинувату, і котра піддавалася обстрілам із висоти 247,2, котру контролюють бойовики. Втім, з Крутої Балки наші воїни відступили, оскільки село прострілюється.

Наразі ворог може ставити собі дві мети. Перша - це стримати можливе просування ЗСУ в цьому районі. Оскільки, Крута Балка є одним із важливих населених пунктів у розрізі потенційного наступу на Ясинувату. Вибивши ворога з Крутої Балки та висоти 242.7 ЗСУ зможуть взяти під вогневий контроль частину Ясинуватої і теоретично отримати плацдарм до наступу з півночі. Звідси і побоювання терористів.

Друга - ворог може спробувати вибити нашу армію з Кам'янки та району третього Авдіївського ставка, щоб так само зайти з півночі до Авдіївки. Втім, перспективи бойовиків виглядають примарними через те, що у цьому районі розташоване достатньо велике угруповання нашої армії.

Наразі позиційні бої тут тривають і триватимуть. Але до чого призведуть - наразі є загадкою. Ми дотримуємося так званого "хлібного перемир'я"... А ворог не цурається використовувати заборонені "Мінськом" танки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....