Загиблі під Маріуполем українські морпіхи без наказу пішли у розвідку - Бутусов

Журналіст додав, що українська армія - єдина в світі, де в "самоволку" ходять не тільки на відпочинок, але і в бій.

Ілюстрація:http://nv.ua/

Троє бійців морської піхоти, які загинули в зоні АТО, без відома командування вийшли на передову під Маріуполем на розвідку позицій бойовиків. Про це у своєму Facebook розповів журналіст Юрій Бутусов, інформують Патріоти України.

"8 января трое бойцов 501-го батальона 36-й бригады морской пехоты: командир отделения младший сержант Сергей Сонько (23 года), и его подчиненные младший сержант Николай Охрименко (53 года), старший матрос Сергей Трубин (29 лет), без ведома командования вышли на передовую в районе населенного пункта Октябрь под Мариуполем. Это были мотивированные бойцы, достойные люди. Николай Охрименко на фронте более двух лет, до войны жил в Донецке. Они не хотели просто сидеть на «опорнике», они хотели активных действий", - зазначив Бутусов.

За його словами, всі вони були тверезими.

"Судя по всему, воины решили предпринять разведку позиций противника, им удалось скрытно выйти на передовую, и подойти к линии обороны. К сожалению, произошла трагедия — воины подорвались на мине. Никто не знал, где их искать, и потому никто не мог прийти на помощь… Их тела обнаружил противник 11 января. Сегодня тела погибших удалось вернуть и передать родным для захоронения", - повідомив він.

Бутусов додав, що українська армія - єдина в світі, де в "самоволку" ходять не тільки на відпочинок, але і в бій.

"Такова реальность не объявленной войны во время объявленного «перемирия», когда действуют ограничения на боевые действия, но при этом война продолжается каждый день, и наши воины сами ищут возможности наносить ущерб врагу. К сожалению, в 2016-м таких «самовольных» выходов на фронте были сотни — когда бойцы брали и берут ответственность за весь риск на себя, и действуют самостоятельно. К сожалению, в таких «самоволках» потери бывают настоящими, которые потом как правило оформляют в законном порядке, мол, все по приказу", - пише журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...