Загинув тому, що назвав себе українцем: У Краматорську проводять турнір з міні-футболу у пам'ять про Степана Чубенка, замученого окупантами

23 липня 2014 р. в Донецьку хлопця викрали найманці російського бандформування "ДНР". Неповнолітнього юнака катували і вбили 28 липня.

Степан Чубенко. Фото:Facebook

Сьогодні, 24 липня, в Краматорську на стадіоні "Блюмінг" о 10.00 розпочався турнір з міні-футболу пам'яті 16-річного краматорського футболіста Степана Чубенка, замученого окупантами Донбасу.

Ось що пише про цього хлопчину редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов у своєму Facebook, зазначають Патріоти України:

""Степан Чубенко - один из самых юных граждан Украины, погибший потому, что он называл себя украинцем. 23 июля 2014-го в Донецке его похитили наемники российского бандформирования "ДНР". Несовершеннолетнего юношу пытали и убили 28 июля.

Он был вратарем краматорского футбольного клуба, и сдал документы для поступления в один из киевских вузов. Степан не скрывал своих проукраинских взглядов.

8 мая 2016 года Степан Чубенко удостоен волонтерской народной награды - "Народный герой Украины"...

Степан не успел пожить большую жизнь. Он сделал выбор, на который оказались неспособны многие взрослые. Он стал маленьким символом гражданского сопротивления, тем украинским Донбассом, о котором нельзя забывать, и который надо действительно услышать и понять.

На турнире будут родители Степана, его мама до сих пор преподает в краматорской средней школе, у кого есть возможность - подойдите поддержать.

Вечная память".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ворог "підняв свою ганчірку у багатоквартирній забудові": Російські окупанти захопили Архангельське - DeepState

неділя, 5 травень 2024, 0:55

Російські окупанти захопили село Архангельське Донецької області. Ворог підняв свій триколор у багатоквартирній забудові. Про це повідомляє DeepState. . "Ворог окупував Архангельське, піднявши свою ганчірку у багатоквартирній забудові. Крім того, в об...

Немає ніяких мудрих воєначальників, котрі знають, як воювати, - волонтерка Берлінська

неділя, 5 травень 2024, 0:30

"Якщо підсумувати мої основні висновки за вісім років війни, до повномасштабного, їх усього три. Поділюся з тими, у кого цей марафон почався два роки тому", - пише волонтерка Марія Берлінська у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та про...