Закон для всіх один: ЄС впроваджує санкції проти Польщі за сумнівну судову реформу

​Європейська комісія розпочала процедуру введення санкцій стосовно Польщі через судову реформу, яка може знищити незалежність судів країни.

У ЄС вирішили спробувати вплинути на уряд Польщі, направивши їй лист з офіційним повідомленням. На думку ЄС, ініційована реформа ставить під загрозу верховенство права, передають Патріоти України.

Так, міністр юстиції Польщі отримав повноваження продовжувати мандат суддів, які досягли пенсійного віку. Також, він може самостійно звільняти чи призначати голів судів. У ЄС також заявили, що основною правовою проблемою є введення вікового обмеження для виходу на пенсію для жінок-суддів (60 років) і суддів чоловічої статі (65 років).

Відтак, ЄК звернулася до польської влади з проханням переосмислити та виправити ситуацію, втім, наголошуючи на конструктивному діалозі.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Нардеп розповів, хто заблокував законопроєкт про ліквідацію Московської церкви

четвер, 2 травень 2024, 13:17

Прийняти закон про заборону Московської церкви в Україні (УПЦ МП) заважають не США, а інтриги парламентської монобільшості. Про це в коментарі «Главкому» повідомив нардеп від «Європейської солідарності» Микола Княжицький, який подавав альтернативний ур...

"Наші мужні бійці знищать два важливі об'єкти": Відома тарологиня заінтригувала передбаченням про Крим (відео)

четвер, 2 травень 2024, 13:06

Переможниця "Битви екстрасенсів", тарологиня Яна Пасинкова передбачила знищення двох об'єктів у Криму. Вона наголосила, що чекати залишилось недовго. Про це вона сказала на своєму ютуб-каналі, передають Патріоти України. . Яна Пасинкова зазначила, що ...