Законопроект №5670 "Про мову" - перший крок до повноцінного відновлення Державності, - блогер

Я не буду розбирати його положення, текст не про це, а висловлю свою загальну позицію по цьому питанню.

Я завжди казав, що не так страшно те, що в Україні багато людей розмовляють російською - страшно, що багато людей нею думають, адже мова - визначає твій світогляд та менталітет. Наведу простий приклад: Українською мовою є визначення, яке звучить наступним чином: "Переважна більшість", російською це звучить як "подавляющее большинство". Все ясно? Себто, Українці за рахунок більшості "переважають", на умовних шальках терезів, а росіяни - "подавляют", тобто нівелюють, знищують. І таких прикладів безліч.

З часів Національно-Визвольної Війни, мене особливо непокоїв один факт: переважна більшість (о, вдалий приклад застосування визначення), російськомовних блоґерів, при тому "десятитисячників", під час чергового витка мовного питання - пояснювали російськомовність своїх дописів тим, що вони, начебто, доносять в Росію реальний стан справ в Україні і вдеть таку собі контрпропаганду.

Ну по-перше, навіть якщо і так: навіщо? Кому і що ви пояснюєте? Ворогу? В чому ваш інтерес? Ви хочете ВОРОГУ розказати, що насправді у нас не так як показує їхній телевізор? А ще раз запитаю - навіщо??? Якщо так склалося. і у вас в Росії є родичі, друзі, знайомі, то що вам заважає пояснити їм все в приватних повідомленнях? Навіщо ставати частиною такого собі "Украина сегодня"? Я б зрозумів, якщо б ця контрпропаганда була зорієнтованою на озброєне підпілля Північного Кавказу, чи ще якогось регіону Росії. який вирішив повстати проти Путінізму, як свого часу совєтська пропаганда працювала на комуністичне підпілля в Німеччині, чи німецька - на такі з'єднання як РОНА чи РОА. А так, ви просто вчергове підкреслюєте кремлівську тезу про "одиннарод" для російського середнього класу, який сидить у Фейсбуці і мріє, аби війна скоріше закінчилася, і вони знову могли дружити з "х.хлами".

То ж, оці всі сльозливі дописи про те, що "я мову знаю, но пишу на русском" - виглядають так, ніби "взагалі-то мене звати Іван, але для вищої мети я маю бути Іванкою".

Даний закон потрібен, передовсім для національної безпеки, та прозахідного вектору розвитку. Подивіться на Францію, подивіться на Німеччину - там мовне питання навіть не стоїть, хоча в умовах, на жаль занадто глобалізованого світу - в цих країнах живе хто хочеш. Щодо таких Держав як Бельгія і Швейцарія, так не мені вам пояснювати, що Бельгію від розпаду ЯКРАЗ-ТАКИ за мовною ознакою на Фландрію і Валонію - утримує крихка Монархія в Брюсселі, а Швейцарія - це взагалі окремий приклад. який підкреслює правило.

То ж давайте без істерик, бо кожна ваша істерика проти даного законопроекту - грає проти вас, демонструючи, що ви, а багато хто з вас знає не тільки російську, а й англійську та інші іноземні мови - банально хочете втримати Україну і вічному стані "постсовка", бо "мне так удобнее". Я теж, окрім російської, знаю ще англійську і більш-менш польску, та Українська для мене - це одвічний приорітет.

Не забувайте, що три основних каменя Державотворення, це мова, релігія та Нація. І всі ці три основи, росіяни вже понад 300 років намагаються підірвати: розбавляючи перше, забороняючи та водночас крадучи друге, та знищуючи третє. Не допомагайте їм, навіть з благих намірів, бо як відомо: "благими намірами..." - Слава Україні!

Опублікував: Назар Приходько
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...

Народні прикмети на 29 березня: Печіть граків з тіста. Що варто зробити для благополуччя в родині

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:05

Православна церква України 29 березня за новим стилем вшановує пам'ять мученика Марка Арефусійського, преподобного Іона Пустельника і святого Євстахія Віфінійського. За старим стилем у цей день згадують мученика Савіна. . 29 березня наші предки шанув...