Закони, які обов'язково має знати кожен українець

Наші громадяни не знають своїх основних прав. Про це говорить дослідження Київського міжнародного інституту соціології.

40% українців переконані, що джерело влади у країні - президент, 41% відповіли - народ. Серед прав, про які українці найчастіше згадують право на роботу - 25%, на освіту - 18% і медицину - 13%. Патріоти України пропонують до уваги читачів п'ять законів, які має прочитати кожен українець.

Конституція

Основний закон України. Конституція має вищу силу над іншими законами країни. У ній прописані основні права і зобов'язання громадян перед державою і держави перед громадянами.

Кодекс законів про працю

Порушення трудових прав працівників стало нормою українського ринку праці зокрема через те, що українці не знають своїх прав як працівників. Трудовий кодекс регулює взаємини між працівником і роботодавцем. За дослідженням HeadHanter, роботодавці порушували права 75% українців.

Закон про права споживачів

Закон про права споживачів встановлює відповідальність продавця і виробника перед покупцем. Згідно із законом, кожен українець має право на якісні послуги або товар, а також у ньому прописаний механізм захисту споживчих прав.

Закон про місцеве самоврядування

Закон визначає відповідальність чиновників міст і сіл перед його мешканцями. У ньому також закріплені права жителів територіальної громади на вирішення питань місцевого значення.

Закон про авторські та суміжні права

Україна у лідерах по розповсюдженню піратського контенту. Українцям пора навчитися поважати чужу інтелектуальну працю - а отже забути про скачування безкоштовних фільмів і "ламаного" софта з торрентів.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...