Замах на "вбивцю Путіна": Московського кілера стережуть, як зіницю ока - Геращенко

Якщо злочинець не співпрацюватиме зі слідством, швидше за все, його чекає довічне ув'язнення, заявив нардеп.

Антон Геращенко. Фото:www.novostimira.com.ua

Нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко заявив, що терористичний акт в Києві - замах на Адама Осмаєва і Аміну Окуеву - був організований з території Російської Федерації. Про це Геращенко написав на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Осмаєв з двома кульовими пораненнями і кілер-невдаха доставлені в одну з лікарень Києва. Їм надано медичну допомогу. За даними медиків, їхньому життю нічого не загрожує. І кілер, і Адам Осмаєв знаходяться під охороною спецпідрозділів поліції. Також вжито заходів для недопущення того, щоб кілер покінчив життя самогубством", - розповів він.

Нардеп зазначив, що у кілера при собі були виявлені документи громадянина України - Дакара Олександра Венусовича, 1958 року народження.

"Уже зараз ми бачимо, що паспорт громадянина України ця людина отримала 10 лютого 2016 року. Закордонний паспорт - 15 лютого 2016 року. Довідку про ідентифікаційний код - 11 лютого 2016 року. Збіг? Не думаю! Даний громадянин України - швидше за все, ніякий не Дакар Олександр Венусович. А зовсім інша особа, яка регулярно їздила в Росію для отримання інструкцій з центру", - підкреслив він.

Геращенко додав, що останнє повернення кілера з РФ відбулося в середині травня цього року, після чого той зв'язався з Осмаєвим і Окуєвою під виглядом журналіста французької газети Le Mond.

"Слідство буде розглядати всі версії мотивів замаху на Осмаєва і Окуєву. Там, звичайно, буде і чеченський слід, що найбільше будуть розкручувати російські пропагандистські ЗМІ та їхні пособники в Україні. Інша версія, яка очевидна в даному випадку, - це спроба добре продуманого і організованого замовного вбивства, підготовленого заздалегідь впровадженим в Україні кілером, підготовленим російськими спецслужбами", - заявив нардеп.

Він зазначив, що не так давно в Києві сталося вбивство екс-депутата Держдуми Дениса Вороненкова, яке здійснив кілер, "прийшов в лютому 2016 роки пішки з Білорусі після навчання в спецшколі в РФ".

"Згадаймо тут історію з замахом на мене в січні 2017 року, яке намагалися вчинити два кілери, які приїхали з території РФ після відповідного навчання там же. Вбивство майора ГРУ України Івана Мамчура в Рівному у вересні 2016 року і інші випадки ... Зараз же я хочу побажати якнайшвидшого одужання Адаму Осмаєву.

Вірю, що все буде добре ... Ну а кілера чекає суд і, швидше за все, довічне ув'язнення, якщо він не буде співпрацювати зі слідством і не розповість про деталі його вербування і організації замаху на вбивство", - підсумував Геращенко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...