"Запад продолжает делать вид, что играет в шахматы, хотя Путин смахнул все фигуры с доски", - Каспаров

Відмовившись постачати Україні зброю, США і європейські держави дали російському президенту зрозуміти, що його дії не відгукнуться скільки-небудь серйозними наслідками.

Гаррі Каспаров. Фото: zampolit.com.

Президент Російської Федерації Володимир Путін є небезпечним для демократичних країн Заходу. Про це в інтерв'ю ізраїльській газеті The Jerusalem Post заявив російський опозиціонер, колишній чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров, передають Патріоти України з посиланням на ІноЗМІ.

Він констатував, що США і Європі не вдалося сформувати ефективну стратегію з протидії політиці Кремля. "В шахматах, прежде чем делать ход, нужно определить стратегию. Если этого не сделать – жди беды. Но, аннексировав Крым, Путин смахнул все фигуры с доски. Притворяться, что все еще играешь в шахматы, уже нельзя, однако именно так Запад и поступил. В нашем свободном мире нет политиков, планирующих на долгосрочную перспективу, все они играют в блиц-игру, что дает Путину конкурентное преимущество", – підкреслив він.

На думку опозиціонера, відмовившись постачати Україні зброю, США і європейські держави дали російському президенту зрозуміти, що його дії не відгукнуться скільки-небудь серйозними наслідками. "Ничего не сделав, Обама дал (Путину. - Ред.) определенный сигнал. Он вообще постоянно давал Москве, Тегерану и всем прочим диктаторам и бандитам в мире сигналы о том, что Америка отступает, и эти сигналы они приняли", – пояснив він.

"Верховодит сейчас Путин, Обама же – слаб. А пока любой диктатор может бросать вызов самой мощной в мире стране, ему абсолютно ничто не может угрожать внутри его среды обитания, ведь никто: ни генералы, ни олигархи, ни обычные люди с улицы, пусть даже они его и ненавидят (а Путина, как мне кажется, многие ненавидят), – никто из них не пойдет против диктатора, выглядящего настолько сильным", – резюмував Каспаров.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...