Затримання Насірова посилає тривожні сигнали для всієї еліти, - Мустафа Найєм

Таку хвилю радості не викликали ні справи проти Клюєва, ні затримання Єфремова, ні навіть допит Януковича - це свідчить про те, що суспільство незадоволене тим, що відбувається зараз і йому важливо, чи здатна держава боротися з порушниками при владі.

Прокурори зачитують текст підозри Насірову біля палати. Фото: Радіо Свобода.

Ажіотаж навколо можливого затримання НАБУ Романа Насірова повинен стати тривожним сигналом як для інших правоохоронних органів, так і для всього керівництва країни. Таку хвилю радості, що межує із захопленням, не викликали ні справи проти Андрія Клюєва, ні затримання Олександра Єфремова, ні навіть допит Віктора Януковича. Так пише на своїй сторінці в Фейсбуці народний депутат Мустафа Найєм, передають Патріоти України і цитують далі:

"Конечно, одно не исключает другого - наказывать надо как прошлых преступников, так и нынешних. Но если задержание действующего главы фискальной службы поддерживается обществом больше, чем преследование воров и убийц прошлого режима, то, очевидно, общество недовольно тем, что происходит сейчас и ему важно, способно ли государство бороться с нарушителями при власти, а не в учебниках истории.

Между тем, сегодняшние события еще раз доказывают правильность создания НАБУ. Да, ребята могут ошибаться; да, у них мало опыта (ему и не откуда взяться на данном этапе ). Но Роман Насиров - близкий соратник правящей команды и один из ключевых игроков системы перераспределения и контроля потоков. И сам факт возможности сбора информации, документирования и реализации дел такого уровня дает повод надеяться на независимость и самостоятельность правоохранительного органа.

При этом, напомню, у НАБУ до сих пор нет права на самостоятельное снятие информации с каналов связи (прослушку), а создание антикоррупционного суда саботируется с энтузиазмом, достойным лучшего применения".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Платимо кров'ю і землею завдяки мародерам: Харківська ОВА перерахувала підставним фірмам сотні мільйонів гривень за будівництво фортифікацій, де зараз наступає русня - Богуславець (документ)

вівторок, 14 травень 2024, 9:23

Департамент Житлово-комунального господарства (ЖКГ) та паливно-енергетичного комплексу Харківської ОВА укладав прямі договори на постачання деревини для укріплень із фірмами з ознаками фіктивності. Загалом п’ятьом ТОВкам заплатили 270 мільйонів гривень...

Плацдарм для кращого обстрілу Харкова та захисту Бєлгорода? - ЗС РФ створюють буферну зону на Харківщині, вглиб області не просуваються, — ISW

вівторок, 14 травень 2024, 8:31

Аналітики ISW заявили, що удари по мостах з боку армії РФ свідчать про те, що російські війська надають пріоритет негайному здобуттю перемоги в неукріпленому районі на півночі України. . Російські війська продовжують просуватись на північ і північний ...