Зброя і гроші: Наш посол в США обговорив з провідним республіканцем питання підтримки України

Посол України в США Валерій Чалий провів зустріч з сенатором США і співголовою Українського кокусу в Сенаті Портманом Робертом.

Посол України в США Валерій Чалий обговорив з сенатором США і співголовою Українського кокусу в Сенаті Робертом Портманом питання взаємодії української влади з Конгресом США в збереженні політичної, військової, фінансової та інших видів допомоги, що надається Україні для протистояння російської гібридної війні. Про це йдеться в повідомленні посольства України в США на сторінці в Facebook інформують Патріоти України:

" Посол України у США Валерій Чалий провів зустріч із Сенатором США, Співголовою Українського кокусу в Сенаті Робертом Портманом.
Співрозмовники обговорили ситуацію, пов’язану з агресією Росії проти України, що набула останнім часом нової ескалації. У цьому контексті Валерій Чалий наголосив на особливій важливості збереження лідерства США у забезпеченні подальшої трансатлантичної солідарності з Українською державою та посилення міжнародного тиску на Кремль.
Обговорено питання взаємодії з Конгресом США у збереженні політичної, військової, фінансової та інших видів допомоги нашій державі з боку Сполучених Штатів для протистояння російській гібридній війні.
Валерій Чалий подякував Роберту Портману за активну і послідовну позицію на боці України, за ініціювання та співавторство, зокрема останніми тижнями, низки законодавчих ініціатив та заяв, у яких підкреслюється необхідність збереження санкційного тиску на РФ, посилення американської безпекової допомоги нашій державі, у тому числі шляхом надання оборонних летальних озброєнь.
_____

Ambassador of Ukraine to the U.S. Valeriy Chaly met with U.S. Senator Rob Portman, who is also a co-Chair of the Senate Ukraine Caucus.
The parties discussed the situation where Russian aggression against Ukraine has entered a new spin in recent weeks. In this context, Ambassador Chaly emphasized the particular importance of a continued U.S. leadership in maintaining the transatlantic solidarity with Ukraine and tightening of international pressure on the Kremlin.
There took place an exchange on future collaboration in ensuring further political, military, financial and other forms of the United States’ assistance to Ukraine to help counter Russian hybrid warfare.
Ukraine’s Ambassador thanked Senator Portman for his proactive and steadfast position, as well as his legislative initiatives and statements, made over the recent weeks in particular, emphasizing the need to maintain the sanctions on Russia, and U.S. enhanced security assistance to Ukraine, including the lethal defensive weapon systems.
"

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...