Згадаємо біографію та заслуги видатного українського діяча: Рівно 114 років тому пішов з життя Микола Терещенко

Завдяки Терещенку було збудовано дитячу лікарню Охматдит, і київський пам'ятник йому встановлено у дворі цієї лікарні.

19 січня 1903 року на 84-му році життя, пішов з життя київський підприємець та меценат Микола Терещенко. Два дні Київ прощався з людиною, яка так багато для нього зробила. Труну в оточенні більше 100 вінків пронесли на руках від Володимирського собору до його будинку на Бібіковському бульварі, 34, (нині бульвар Шевченка, 12) а потім повезли на вокзал.

21 січня 1903 Терещенко був похований в рідному Глухові в спорудженої ним церкві поруч з батьками, братом Федором і дружиною. Вдячні глухівчани в 1909 році спорудили свого знаменитого земляка бронзовий пам'ятник.

Створена титанічною працею і неймовірними зусиллями цукрова «імперія», що складається з 150 тис. десятин землі, 11 цукрових заводів, 8 гуралень, млинів і багатьох інших підприємств, серед яких основне - Головна контора Товариства, що проводила широку оптову торгівлю як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку і що показала всім, що наш цукор може бути кращим у світі.
Про благочинність М.Терещенка написано чимало. Я хочу нагадати про музей живопису з унікльними полотнами, придбаними М.Терещенком і передані нашому місту, який до тепер, залишається мистецькою родзинкою Києва.

19 січня - Свято Водохреща. У народі вважається, що тільки добрі та хороші люди помирають у великі церковні свята. Вічна пам'ять!

Опублікував: Церковний Цинік
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Мотиви вчинку невідомі: США задешево придбали 81 бойовий літак радянських часів у союзника РФ, - ЗМІ

неділя, 28 квітень 2024, 22:29

США придбали у Казахстану 81 бойовий літак радянських часів. Про це повідомляє Kyiv Post, передають Патріоти України. Зазначається, що Казахстан, який оновлює свій авіапарк, продав на аукціоні 117 винищувачів і бомбардувальників радянських часів, у том...

Глава МЗС Польщі припустив, у якому разі російські генерали можуть "прибрати" Путіна

неділя, 28 квітень 2024, 21:44

Сікорський нагадав, що існує ланцюжок командування від міністерства оборони й Генерального штабу для використання ядерної зброї. Тому він не виключає, що самі генерали можуть ослухатися диктатора. Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський за...