Згвалтована правда: дівчинка Ліза брехала, міністр Лавров брехав, російське телебачення брехало, Росія брехала - німецька поліція

Дівчинка Ліза, сюжет про яку показав російський телеканал, насправді вигадала історію про своє викрадення і згвалтування, переховуючись від батьків та вчителів у свого 19-річного друга.

Сергій Лавров на прес-конференції в Москві 26 січня 2016 року. Фото:Reuters

Німецька поліція повідомила, що 13-річна дівчинка Ліза, за яку заступився глава російського зовнішньополітичного відомства Сергій Лавров, вигадала історію про своє викрадення і зґвалтування. Весь час «викрадення» дівчина ховалася від батьків і вчителів у свого 19-річного друга. Про це пише на сайті Радіо Свобода Віталій Портніков, інформують Патріоти України.

Разом з тим триває слідство щодо двох знайомих Лізи – етнічних турків (один із них громадянин Німеччини, інший – громадянин Туреччини, що постійно живе в Німеччині). Слідство підозрює, що чоловіки мали інтимні контакти з неповнолітньою і добре з нею знайомі. Але найголовніше – жоден біженець в цій огидній постановці російських расистів-пропагандистів не брав участі!

Історія з Лізою отримала широку популярність після того, як «Перший канал» російського телебачення показав сюжет про її трагічну долю. Показ сюжету призвів до демонстрацій і пікетів російськомовних жителів Німеччини разом з представниками неофашистських і антимігрантських угруповань.

На захист «нашої Лізи» висловився Лавров, а глава німецького зовнішньополітичного відомства Франк-Вальтер Штайнмаєр змушений був суворо відповідати нахабному і брехливому колезі. І ось ситуація прояснилася остаточно – Ліза брехала, Лавров брехав, російське телебачення брехало, Росія брехала.

Але в історії з "нашою Лізою" є і ще один вельми тривожний сигнал. Виявилося, що в Німеччині – як, між іншим, і в Україні та інших колишніх радянських республіках – є маргінальне російськомовне середовище, яке сліпо вірить усьому, що розповідає Москва.

Ці люди залишили Батьківщину, але залишилися її ідеологічними рабами, «совками» на експорт. Багато з них живе в депресивних кварталах, є легкою здобиччю не тільки для російського телебачення, але і для різних неофашистських і ксенофобських угруповань.

І в разі загострення ситуації саме ці люди можуть бути використані Кремлем для дестабілізації. По суті, у Німеччині в ці дні ми спостерігали те ж саме, що в Криму чи на Донбасі – тільки в меншому масштабі.

У меншому тільки тому, що Москва не претендує на територію ФРН і маргіналів не так багато. Але для того, щоб вплинути на настрої людей, знову нагадати їм про небезпеку мігрантів, погіршити позиції канцлера Ангели Меркель – і цього достатньо.

Просто цього разу брехня виявилася занадто грубою. У майбутньому пропаганда Путіна в Німеччині буде діяти обережніше.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Попереду неймовірне приниження Путіна: Експерт назвав очікувану дату знищення Кримського мосту

неділя, 5 травень 2024, 9:28

Про те, що одному з головних символів звитяги кремлівського тирана наближається кінець, натякають не лише військові, палка на сенсації преса, а й навіть стримані зазвичай дипломати. Ветеран російсько-української війни майор запасу НГУ Олексій Гетьман в...

Народні прикмети на 5 травня. З'їжте сирої цибулі. Кому не можна стригти волосся і нігті

неділя, 5 травень 2024, 7:05

Православна церква України вшановує пам'ять великомучениці Ірини та ікони Богоматері "Невипивана чаша". За старим стилем у свято сьогодні вшановують євангеліста Луку, одного з 70 апостолів, учня апостола Павла. . 5 травня наші предки займалися посівам...