Жахлива знахідка: У Мехіко знайдено споруду, зроблену з людських черепів (фото)

​Біля ацтекського храму Темпл Майор під час розкопок археологи виявили вежу з 650 черепів.

Фото: 24tv.ua

Діаметр башти склав близько шести метрів, на місці знахідки також знайшли тисячі інших фрагментів людських останків, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Фахівці розповіли, що згадки про "вежу з черепів, яка вселяла страх в іспанських завойовників", збереглися з часів Ернана Кортеса – конкістадора, який захопив Теночтітлан (нині Мехіко) в 1521 році.

Історики припускають, що черепа належали захопленим і страченим воякам – подібні "кургани" зустрічаються у багатьох культурах "доколумбової" Америки. Однак ця гіпотеза до кінця не підтверджена, адже у вежі також багато черепів жінок та дітей.

Імовірно, вежа пов'язана з ритуалами людських жертвоприношень, поширеними у ацтеків.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Через антивоєнний значок: У Росії "герой СВО" погрожував застрелити перехожого (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 13:43

Російські воєнні злочинці, які повертаються додому з війни проти України, продовжують тероризувати вже власних співгромадян. Так, у місті Іваново один із так званих «героїв СВО» влаштував місцевому жителю справжній допит під дулом пістолета, погрожуючи...

Україна отримає точку опори: Майстер китайської метафізики назвав рік закінчення війни в Україні

четвер, 25 квітень 2024, 12:43

Астролог і метафізик Давид Векуа передбачає, що війна в Україні може закінчитися вже скоро – він називає період з січня по лютий 2025 року, тоді варто очікувати важливих політичних рішень. Про це у відео для Youtube-каналу "Мій світ" розповів майстер к...