Журналісти розповіли жахливу правду про якість медичних препаратів на українському ринку (відео)

Чи корисні медичні препарати, рекламу яких ми можемо бачити ледь не кожного дня, та що приховують компанії, які їх продають?

Медичні препарати. Фото: np.org.ua

Поштова скринька – джерело не лише рахунків за комунальні послуги, а й рекламних листівок. Оскільки ми вже звикли не зважати на листівки, то рекламодавцям довелось вигадувати нові формати реклами. Наприклад, газета з рекламою лікарських засобів, зазначають Патріоти України з посиланням на "ZIK".

Це джерело інформаційного сміття, яке з вигляду нагадує газету, на усіх сторінках рекламує продукцію компанії «Апітіофарм». Судячи з реклами, препарати цієї компанії вилікують все, а один флакончик коштуватиме від 100 до 200 гривень.

Досить цікавим виявився препарат «Оковірин», який, згідно з рекламою, лікує катаракту, глаукому, короткозорість, далекозорість та багато іншого. Його ціна становить 134 гривні. Придбати його можна лише на виставках-продажах, які теж рекламуються у газеті.

На такому заході присутні кілька десятків пенсіонерів та три представники виробника «диво-ліків». Жінка, яка назвалась офіційним представником міжнародної групи компанії «Апіфітофрам», презентує кожен засіб. Лекція про застосування кожного препарату триває 20 хвилин, після чого люди встають у чергу за «ліками».

Пакування «Оковірину» схоже на лікарське, в інструкції знову повідомляється, що ці краплі корисні майже при всіх проблемах зору. Але, уважно прочитавши, можна знайти напис – «не є лікарським засобом». Точно такий же напис і на упакуванні «Оковірину».

В газеті зазначено, що цьому препарату видано висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи. В копії документу про тест на безпечність застосування вказано, що «Оковірин» – ніякі не краплі для очей. Це косметичний засіб для догляду за шкірою навколо очей, а капати його в очі взагалі не можна!

Телефонуємо на контактний номер фірми «Апіфітофарм» і запитуємо, як використовувати краплі.

«Це краплі для очей, наносити їх потрібно на кон’юнктивальний мішок», – стверджують працівники компанії.

«Це навіть не можна назвати «препаратом», це якась дивна субстанція, яку продають під виглядом чудо-води. Відразу помітні ознаки шахрайства», – запевняє експерт медичної групи Реанімаційного пакету реформ Олександр Ябчанка.

На упакуванні «Оковірину» вказаний виробник – фірма «Украпомінвест-05», яка зареєстрована ще у 2006 році. Засновником фірми є Павло Баканін – громадянин Російської Федерації. Йому ж належить і фірма, яка розповсюджує подібну продукцію в Росії. А газета, на сторінках якої друкується реклама продукції, навіть не є зареєстрованим засобом масової інформації.

«Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я», – про це повідомляють в рекламі будь-яких ліків. Тим більше воно може бути шкідливим, якщо замість медичних препаратів використовувати якусь диво-субстанцію.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗСУ вдалося вибити противника з двох позицій на Бахмутському напрямку, - комбат 92-ї омбр

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:15

Командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Федоренко заявив, що у Часовому Яру противника немає, місто повністю контролюється Силами оборони України, передають Патріоти України. "Бойо...

Окупанти хотіли вкрасти українську міну, але щось пішло не так (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:44

Українські захисники з тактичної групи «Адам» влаштували пастку для надмірно цікавих російських загарбників. Відповідним відео поділився у себе у Telegram-каналі журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. Скориставшись непереборною тягою окупа...