"Знаючи характер Трампа - не факт, що його перемога для Путіна не виявиться пірровою" - Каспаров

Російський опозиціонер наголосив, що Трамп - малокерований і досить імпульсивний. Не виключено, що, опинившись біля керма, він може повести себе зовсім інакше, незважаючи на домовленості.

Гаррі Каспаров. Фото:lenta.ru

Вручання спецслужб Росії стало вирішальним для перемоги республіканця Дональда Трампа на виборах президента США. Таку думку в інтерв'ю Обозревателю висловив російський опозиційний політик Гаррі Каспаров, передають Патріоти України.

"Ми не знаємо всього масштабу залученості російських спецслужб в цю операцію, але абсолютно очевидно, що інформація WikiLeaks, яка багато в чому виявилася вирішальною при дискредитації Хілларі Клінтон, повністю контролювалася Москвою. Тобто російські спецслужби контролювали процес її порційного випуску, що гарантувало: тема не піде з новин. Більш того, досить очевидно, що трамповські спам-боти в інтернеті - це теж продукт виробництва фабрики тролів путінських", - сказав Каспаров.

Ще одним методом впливу на підсумки виборів стала поява в бюлетені в якості незалежного кандидата ставленика Кремля Джилл Стайн, вважає він.

"Принаймні в двох штатах - Мічигані і Вісконсині - вибори закінчилися б інакше, якби не було кандидата з так званої Зеленої партії, такої собі підсадної московської качки. Джилл Стайн, лідер партії "зелених", всю кампанію повторювала фрази з кремлівського темника, що Хілларі - це війна, відбирала голоси саме у Клінтон. І малесенького відсотка Стайн вистачило б для того, щоб Хілларі виграла в цих двох штатах, що могло б змінити співвідношення сил в гонці", - аналізує Каспаров.

Втім, Москві рано радіти перемозі Трампа, переконаний політик.

"Поки виникає відчуття, що перемога Трампа - це успіх Путіна, успіх спецоперації КДБ. Хоча, знаючи характер Трампа, - не факт, що ця перемога не виявиться пірровою, бо він - малокерований і досить імпульсивний.

Не виключено, що, опинившись біля керма, він може повести себе зовсім інакше, незважаючи на домовленості. Поки Трамп не зустрінеться з Путіним, важко говорити, в який бік будуть розвиватися російсько-американські відносини.

Якщо ж Трамп не зустрінеться з Путіним в досить короткий час після своєї інавгурації, - це буде говорити про те, що розрахунок Путіна виявився помилковим", - сказав Каспаров.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Цікава статистика: Журналісти підрахували, скільки людей вбили російські військові після повернення додому за два роки

четвер, 25 квітень 2024, 20:17

Окупанти, які повернулися з війни проти України у РФ, впродовж двох років убили понад 100 людей. Найчастіше вони розправлялися з родичами та знайомими. Про це повідомило російське видання "Верстка" у четвер, 25 квітня, передають Патріоти України. Видан...

Досі вважає Путіна "впливовим політиком": Славу Дьоміна жорстко засудили за інтерв'ю з Анною Алхім

четвер, 25 квітень 2024, 20:06

Українського ведучого Славу Дьоміна засудили в Мережі за інтерв'ю зі скандальною блогеркою з Дніпра Анною Алхім, яка раніше висловлювала захоплення диктатором Володимиром Путіним. В інтерв'ю з Дьоміним вона заявила, що Путін «нагинає весь світ» і знову...