Знаменитий радіотелескоп "Аресібо" поламаний через буревій "Марія"

​Ураган "Марія" розтрощив 29-метрову радарну антену радіотелескопа "Аресібо", її уламки проломили головне дзеркало і пошкодили додаткове.

Фото: Spacegid.comПро це повідомляється на сайті Університетської асоціації космічних досліджень, передають Патріоти України.

Телескоп був відключений через наближення урагану 19 вересня, спостереження планувалося призупинити до 21 вересня, а до 27 вересня закрити центр відвідувань.

21 вересня співробітники обсерваторії почали оцінювати завдані ураганом збитки. Відновити роботу телескопа у разі відсутності значущих ушкоджень планувалося до 29 вересня, про нові терміни відновлення досліджень інформації поки що немає.

300-метровий радіотелескоп був найбільшим у світі до побудови у Китаї гігантської антени FAST. "Аресібо" вів спостереження за далекими астрофізичними об'єктами і навколоземними потенційно небезпечними астероїдами.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Проста викладачка медичного коледжу: У матері топ-чиновника СБУ знайшли елітну нерухомість (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:16

Мати голови економічного управління СБУ Анатолія Лойфа, яка працює звичайною викладачкою закарпатського медичного коледжу, несподівано "заробила" понад 1 мільйон гривень і стала власницею елітної нерухомості. Про це пишуть журналісти "Слідство.Інфо", п...

Куди зник Рустем Умеров?: У наказі Міноборони знайшли дивну деталь (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:04

В нещодавно підписаному законі про затвердження Змін до Положення про військово-лікарську експертизу знайшли дивну деталь, підписав цей закон не Міністр Оборони. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Верховної Ради України. Мережа н...