Зупинити загрозу війни: Литва закликала Росію скасувати маневри "Захід-2017"

​Міністр закордонних справ країни Лінас Антанас Лінкявічюс заявив, що війська, які перекидають у Білорусь, не повернуться у РФ після маневрів. І у зв'язку з цим закликав Росію скасувати заплановані великі військові навчання.

Лінас Антанас Лінкявічюс"Ми стурбовані тим, що Москва перекинула у Білорусь і до кордонів Балтії 4 тисячі систем, здатних нести ядерну зброю, і не менше 30 тисяч солдатів. Це небезпечне брязкання зброєю повинно припинитися", - заявив він у інтерв'ю медіа-групі Redaktionsnetzwerk Deutschland, оприлюдненому у суботу, 9 вересня, передають Патріоти України.

Лінас Антанас Лінкявічюс назвав неправдоподібними російські дані про те, що у навчаннях візьмуть участь лише 12 тисяч військовослужбовців. "Ми повинні бути пильними і підготовленими", - підкреслив він. За словами глави литовської дипломатії, Росія останнім часом щотижня здійснювала у середньому по 10 таємних польотів над територією країн НАТО у Балтії.

Глава дипломатичного відомства також зазначив, що, на відміну від навчань "Захід-2013", Росія, у рамках нинішніх навчань, вперше перекидає війська у Білорусь. "Ми побоюємося, що російська військова присутність у Білорусі стане постійною", - зазначив він. У зв'язку з цим Лінкявічус нагадав про те, що анексія Криму в 2014 році теж починалася з військових навчань.

На Заході вважають, що Москва свідомо занизила дані про кількість учасників навчань "Захід-2017", щоб не запрошувати іноземних спостерігачів. Міністр оборони ФРН Урсула фон дер Ляйен (Ursula von der Leyen) днями заявила, що у маневрах "Захід-2017", по всій видимості, візьмуть участь близько 100 тисяч військовослужбовців.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти розширили прорив під Очеретиним, - ЗМІ

субота, 27 квітень 2024, 12:45

Російські окупанти захопили село Соловйове, таким чином розширивши прорив у районі Очеретиного, зазначають Патріоти України. Кілька днів тому росіяни прорвалися на північний захід від Авдіївки, пройшовши 3 км углиб позицій ЗСУ до селища Очеретине. Як п...

Значно більше ескадрильї: Військовий експерт поділився інсайдами, коли і в якій кількості перші винищувачі F-16 передадуть Україні

субота, 27 квітень 2024, 9:40

Українські Повітряні сили невдовзі отримають багатоцільові літаки-винищувачі F-16 від західних країн-партнерів. Про це в ефірі Апостроф TV розповів авіаційний експерт Костянтин Криволап. . На його думку, одразу три країни-союзники зможуть передати укр...