150 тижнів до банкрутства? Золотовалютні резерви РФ значно схудли

Міжнародні резерви Росії за тиждень з 28 квітня по 5 травня знизилися на $2,3 мільярда, або на 0,6 відсотка, переважно в результаті негативної переоцінки.

Золотовалютні резерви. Ілюстрація:Xsreality

Золотовалютні резерви РФ на кінець минулого тижня склали $398,8 мільярда, змістившись вниз від максимального з 12 грудня 2014 роки значення $401,1 мільярда, досягнутого тижнем раніше. Про це пише Reuters, передають Патріоти України.

"Міжнародні резерви за тиждень з 28 квітня по 5 травня знизилися на $2,3 мільярда, або на 0,6 відсотка, переважно в результаті негативної переоцінки", - назвав причину російський регулятор на своєму сайті.

За звітний період валюти, крім долара США, які входять в структуру резервів, а також золото показували переважно негативну динаміку.

За даними ЦБР, на 1 січня 2017 року розмір активів, номінованих в доларах США, становив 37,7 відсотка, в євро - 33,6 відсотка, британському фунті - 8,0 відсотка, канадському доларі - 3,5 відсотка, австралійський долар - 1,1 відсотка, і по 0,1 відсотка - в японській ієні і китайському юані. Обсяг золота на початок поточного року в структурі резервів займав 15,8 відсотка.

В абсолютному вираженні обсяг золота в резервах ЦБ на 1 березня 2017 року склав 53,2 мільйона тройських унцій (1 тройська унція = 31,1 грама), при цьому Банк Росії з 1 жовтня 2016 року став враховувати в складі монетарного золота не тільки злитки і монети, але і золоті депозити - золото, розміщене на знеособлених металевих рахунках.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...