А як же енергоміст? Кремль прийняв несподіване рішення по Криму

Україна забезпечуватиме анексований півострів електроенергією як мінімум до літа.

Ілюстрація:www.rbc.ua

Росія готова закуповувати електроенергію в України для поставок в окупований Крим мінімум до початку літа 2016 року. Про це сказав заступник міністра енергетики РФ Андрій Черезов в інтерв'ю телеканалу Росія 24, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

За його словами, в травні 2016 року, коли запуститься друга черга енергомосту на півострів, від імпорту електроенергії з України можна буде відмовитися повністю. "До початку літа Крим буде повністю незалежний від електроенергії України.

Наразі ведуться переговори про продовження з нового року контракту на поставку дефіцитних мегават, - сказав Черезов. - Ми завжди говоримо, що ми готові купувати електроенергію (в України – ред.).

Якихось негативних рішень, що ми не хочемо у них брати електроенергію, немає," - підкреслив заступник міністра.

Зазначимо, раніше президент РФ Володимир Путін доручив розірвати контракти на поставку електроенергії з України.

Чи буде долар по 50 грн: У Мінекономіки розповіли, чого очікувати від курсу в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:30

У Міністерстві економіки очікують, що у 2027 році обмінний курс долара в Україні може сягнути 49,6 грн. Таким чином, у міністерстві прогнозують значну девальвацію гривні протягом найближчих років - наприклад, прогнозний курс, "записаний" урядом у бюдже...

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...