А як же ні копійки підступному ворогу? Тимошенко заявила, що російський газ - найкращий для України

Лідерка "Батьківщини" нагадала, що за її часів ціни на газ були меншими, але одночасно вирішила забути про деякі незручні нюанси.

Володимир Путін та Юлія Тимошенко. Фото: focus.ua.

Купувати газ безпосередньо в Росії за контрактом 2009 року було б значно вигідніше, ніж у Європейському Союзі. Про це повідомила під час прес-конференції лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко, передають Патріоти України з посиланням на depo.ua.

"Народу виставили ціну 6879 грн за тисячу кубометрів. Гройсман не міг не знати, що середня ціна по газовому контракту 2009 року дорівнює 142 дол. за тисячу кубометрів. І ця середня ціна значно нижча, ніж та, за якою купуємо газ у ЄС. І це без знижки в 100 дол., за Харківськими угодами", – сказала Тимошенко.

Нагадаємо, що сьогодні уряд встановив для населення єдину ціну на газ у 6879 грн за тис. кубометрів, виходячи з прогнозованої ціни на газ на європейському ринку, де ціна газу як товару становить 4942 грн за тис. кубометрів.

Виплати біженцям: Ось яку грошову допомогу отримують українці у Німеччині та Польщі

четвер, 2 травень 2024, 6:59

Німеччина та Польща - дві країни, які прийняли найбільше українських біженців. Сукупно там перебувають понад половина всіх людей з тимчасовим захистом у ЄС."РБК-Україна" розповідає, які виплати та програми допомоги для втікачів від війни діють в Польщі...

В Україні ціни на популярний фрукт б'ють минулорічні рекорди: Що відбувається

четвер, 2 травень 2024, 6:48

Вартість бананів в Україні стрімко зросла. Закупівельна ціна перевищила торішній рекорд, сягнувши 49,8 грн за кілограм. У супермаркетах банани коштують уже близько 70 грн за кіло, передають Патріоти України. Причиною зростання є кліматичні зміни, які з...