А він баланду пакетованим чаєм запиває: Швейцарці повідомили, скільки грошей регіонал Єфремов сховав у них на "чорний день"

Син і невістка Олександра Єфремова, а також підконтрольні їм компанії кілька років судилися в Швейцарії, вимагаючи розморозити заблоковані з червня 2016 року 33 мільйони франків.

Олександр Єфремов. Фото: соцмережі.

На рахунки в Швейцарії, пов'язані зі звинуваченим в сепаратизмі екс-нардепом від «Партії регіонів» Олександром Єфремовим, з 2006 року надійшли 33 мільйона швейцарських франків (близько 864,5 млн грн). Про це повідомляє DW, посилаючись на дані швейцарського Відомства з протидії відмиванню коштів, інформують Патріоти України.

За даними правоохоронців, рахунки контролюють син політика Ігор Єфремов і його дружина, які живуть у Відні. Саме до них політик намагався вилетіти в липні 2016- го, але був знятий з літака і відправлений в СІЗО.
Ці гроші, які лежать на рахунках ряду компаній з Кіпру, Британських Віргінських островів і Канади, фігурують у кримінальній справі, відкритій проти Олександра Єфремова в Україні після втечі екс-президента Віктора Януковича.
Син і невістка Єфремова, а також підконтрольні їм компанії кілька років судилися в Швейцарії, вимагаючи розморозити заблоковані з червня 2016 року 33 мільйони франків. Вони переконували швейцарських суддів, що кримінальні справи проти Олександра Єфремова - це «політична розправа», і навіть порівняли його з опальним російським бізнесменом Михайлом Ходорковським.
Однак швейцарські судді відмовилися розморожувати рахунки. Згідно з рішенням Федерального суду Швейцарії від 21 березня, оприлюдненим в реєстрі судових рішень на початку травня, рахунки Єфремових будуть заблоковані, поки Україна не доведе в суді злочинне походження коштів.
На підставі рішення Федерального суду Швейцарії в середині квітня українським слідчим передали банківські документи про рух коштів на швейцарських рахунках Єфремових, а також матеріали кримінальної справи за підозрою Ігоря Єфремова у відмиванні грошей, включно з протоколом його допиту (справа була закрита в 2015 році в Швейцарії за відсутністю доказів).

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...