Агонія Данилишина: Екс-міністр Тимошенко побачив, що мораторій на продаж земель не дозволяє працювати фермерам

При цьому лобіст латифундистів та закордонних мисливців за українськими чорноземами не захотів пояснити, чому сільськогочподарська галузь і без того розвивається шаленими темпами.

Фото: "Обозреватель"

Продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель є агонією системи, яку ми мали останні 16 років. Про це у ефірі Еспресо.TV сказав екс-міністр економіки України Богдан Данилишин, повідомляють Патріоти України.

Він нагадав, що мораторій на продаж сільськогосподарських земель продовжують з 2001 року. "Це агонія, яку ми продовжили на рік. Мораторій було треба знімати і підготувати 5 важливих законопроектів, які дозволяють сформувати ринок сільськогосподарських земель. Без цього ми закріплюємо кріпацтво селян, які здають за безцінок землю великим агропромисловим підприємствам", - сказав Данилишин.

За його словами, така ситуація не дозволяє розвивати земельний ринок, не дає працювати фермерам. Нагадаємо, що Верховна Рада продовжила мораторій на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення до 1 січня 2018 року.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...