АМКУ дозволив громадянину РФ купити український банк

Російський підприємець Євген Гінер отримав контроль над Першим інвестиційним банком.

Ілюстрація:podrobnosti.ua

Антимонопольний комітет України дозволив російському підприємцю Євгену Гінеру отримати контроль над українським Першим інвестиційним банком. Про це повідомляється на сайті АМКУ, передають Патріоти України.

"Дозволити фізичній особі - громадянину Російської Федерації Гінеру Євгену Ленноровичу придбання акцій ПАТ Перший Інвестиційний Банк ... що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариства", - вказується в повідомленні.

Як відомо, Перший інвестиційний банк заснований в 1997 році. За даними НБУ, на 1 березня 2016 року його учасниками були Олександр Клещук (пряма участь 48%), Заліна Цховребова (опосередкована участь 9,2051%), Олександр Шандрук (9,0479%), Михайло Спектор (пряма участь 4,8608% ), Професійний пенсійний фонд незалежного галузевого професійної спілки енергетиків України. (4,5826%), Володимир Чередниченко (опосередкована участь 4,2239%), а також ще понад 40 фізичних осіб, які володіють пакетами від 2,1% до 0,000004%.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2016 року за розміром загальних активів (1,09 млрд грн) банк займав 56-е місце серед 108 діючих українських банків.

Не "прошмигнуть": Росіян залишать без авто з Європи, країни ЄС майже перекрили лазівку через Білорусь

четвер, 28 березень 2024, 15:22

ранзит автомобілів із Європейського Союзу (ЄС) до Росії через Білорусь нарешті почали перекривати. Жорсткі обмеження вже запровадили Польща та Латвія, найближчим часом до них може приєднатися Литва. Саме через ці країни автомобілі возили до РФ в обхід ...

"Відрізає гілку, на якій сидить": Китай фінансує атаки хуситів на судна у Червоному морі, - Politico

четвер, 28 березень 2024, 14:49

Китай мимоволі допомагає Ірану перекрити судноплавство в Червоному морі, завдаючи шкоди світовим торговельним потокам і ущемляючи при цьому власні інтереси Пекіна, стверджують представники західних спецслужб, передають Патріоти України з посиланням на...