Аналітики назвали українські міста, які стали кращими в Європі для аутсорсингу

Україна як майданчик для аутсорсингу також приваблива завдяки безвізовому режиму для громадян США і ЄС, великою кількістю випускників вузів, які володіють іноземними мовами, а також сучасною інфраструктурою цифрових телекомунікацій.

Ілюстрація:UA.News

У звіті аналітиків компанії KPMG, шість українських міст потрапили до списку найкращих для аутсорсингу. Про це пише UBR, передають Патріоти України.

Так, завдяки наявності та вартості кваліфікованої робочої сили, розвиненій інфраструктурі, вартості оренди офісів і зручному географічному розташуванню кращими містами для створення центрів загального обслуговування (ЦЗО) і аутсорсингу у рейтинг потрапили такі міста: Київ, Одеса, Дніпро, Харків, Львів та Івано-Франківськ.

Інформація в дослідженні ґрунтується на відкритих даних, опублікованих органами влади відповідних міст на їхніх сайтах, матеріалах Держслужби статистики, а також матеріалах, наданих регіональними інформаційними агентствами для інвесторів в містах, які є предметом аналізу.

Ключовими перевагами України для створення ЦЗО є географічне розташування і наявність значних ресурсів молодої і висококваліфікованої робочої сили, дешева оренда офісів і економічна ситуація в країні.

Як правило, інвестори шукають локації, в яких витрати на оплату праці контролюються і залишатимуться такими в середньостроковій перспективі.

Середня зарплата в Україні, згідно з дослідженням KPMG, становить $220 на місяць і є найнижчою в Європі.

За вартістю роботи і оренди офісів Україна має перевагу перед Польщею і Чехією, які раніше були найбільш популярним напрямком для аутсорсингу. Зараз проживання в цих країнах стає дорожче, – відзначається в дослідженні.

Україна як майданчик для аутсорсингу також приваблива завдяки безвізовому режиму для громадян США і ЄС, великою кількістю випускників вузів, які володіють іноземними мовами, а також сучасною інфраструктурою цифрових телекомунікацій, яка відповідає всім вимогам інвесторів.

Плюс процедури відкриття та ліцензування бізнесу в Україні мають значно спрощений характер, ніж в ЄС.

Треба ще добавки: Один з найбільших НПЗ Роснєфті відновив роботу після зупинки через атаку дронів - ЗМІ

понеділок, 6 травень 2024, 19:39

Нафтопереробний завод Роснєфті в Туапсе Краснодарського краю РФ відновив переробку нафти після атаки українських дронів у січні цього року. Про це з посиланням на два галузеві джерела повідомляє Reuters. За словами співрозмовників агентства, наприкінці...

В ЄК назвали умову для переговорів щодо продовження транзиту газу РФ через Україну

понеділок, 6 травень 2024, 18:44

Україна та Росія можуть розпочати переговори про продовження транзиту російського газу лише після того, як Москва виведе свої війська. Про це у відповідь на запитання кореспондента "РБК-Україна" заявила єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон після перег...