Балчун обіцяє запустити "Інтерсіті+" з Києва до Польщі за два тижні

Планується, що митний контроль відбуватиметься під час руху поїзду.

Войцех Балчун. Фото: відкриті джерела

З 23 грудня "Укрзалізниця" планує запустити швидкісний поїзд "Інтерсіті +" за маршрутом Київ-Львів-Пшемишль. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова "Укрзалізниці" Войцех Балчун, повідомляють Патріоти України.

"Підтверджую, за два тижні, з 23 грудня плануємо запустити швидкісний потяг "Інтерсіті +" за маршрутом Київ-Львів-Пшемишль", - написав він. За його словами, потяг ходитиме щоденно, цілий рік. Зі столиці поїзд відправлятиметься вранці близько 7:00 і за 6,5 годин прибуватиме до Польщі.

"Майже відразу – у зворотному напрямку. Планується, що митний контроль відбуватиметься під час руху поїзду. Зараз наші спеціалісти разом із польськими закінчують організаційні заходи", - зазначив Балчун. Стосовно ціни квитків, очільник "УЗ" написав, що поки це питання вирішують.

"Поки домовляємося про запровадження знижок, щоб бути конкурентами автотранспорту. Як тільки буде результат, оголосимо ціну і почнемо продаж квитків. Буде гарний подарунок нашим та польським пасажирам до Різдва", - підсумував він.

Доходи суттєво зросли: Які зарплати отримували українські нардепи у 2023-му

середа, 8 травень 2024, 22:16

За другий рік повномасштабної війни Російської Федерації проти України зарплати більшості народних депутатів значно збільшилися. Середня зарплата нардепів у 2023 році зросла майже на 36% і становила приблизно 638 тисяч гривень. За інформацією YouContro...

Попит падає: Європейці відмовляються від споживання м'яса - дані дослідження

середа, 8 травень 2024, 18:54

Споживання м'яса поступово, але вірно падає у Європі. У 2023 році в країнах ЄС на душу населення припало в середньому 64,2 кг м'яса. Але між окремими державами-членами ЄС є великі відмінності. Про це пише ISN з посиланням на дані Agrarmarkt Information...