Бацька заробив на санкціях: Білорусь продала РФ яблук вп'ятеро більше, ніж виростила

Справа в тому, що заборонені до ввезення в Росію продукти зарубіжних країн нерідко поставляються за підробленими супровідними і фітосанітарними документами, в тому числі і під виглядом білоруських товарів.

Ілюстрація:perevodika.ru

2015 року поставки яблук із Білорусі до Росії вп'ятеро перевищили зібраний у республіці врожай. Про це повідомив заступник генерального прокурора Росії Володимир Малиновський, передають Патріоти Україниз посиланням на Лента.Ru.

За його словами, заборонені до ввезення в Росію продукти зарубіжних країн нерідко поставляються за підробленими супровідними і фітосанітарними документами, в тому числі і під виглядом білоруських товарів.

"У 2015 році в Росію було імпортовано 573 тис. тонн білоруських яблук і грибів, що в п'ять разів перевищує зібраний в Білорусі урожай", - сказав Малиновський.

За його словами, ситуацію погіршує те, що на кордоні Росії і Білорусі не проводиться фітосанітарний контроль товарів, що ввозяться.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...