Бензоколонка без бензина: Російське федеральне агентство "Роснадра" заявило про відсутність нових нафтогазових родовищ

Фонд відкритих родовищ на території РФ вже вичерпаний.

Росіяни змушені знову шукати нафту та газ? Фото: РБК.

Російське федеральне агентство «Роснадра» у 2017 році не планує оголошувати аукціони на право користування великими вуглеводневими ділянками через вичерпання фонду відкритих родовищ. Про це заявив глава агентства Євген Кисельов, передають Патріоти України з посиланням на Прайм.

«Нічого великого не залишилося. Фонд відкритих родовищ вичерпаний», - сказав Кисельов, відповідаючи на запитання, чи плануються в наступному році нові аукціони на великі нафтогазові родовища. «Тому ми зараз восени намагаємося запустити механізм заявочного принципу для компаній на геологічне вивчення ділянок надр з метою відкриття родовищ. У всьому світі це так і робиться, тому треба давати компаніям більше свободи дій», - додав глава агентства.

Зараз надрокористувачі в Росії можуть отримати ліцензію на геологорозвідку на невивчених вуглеводневих ділянках після того, як подадуть заявку на включення такої ділянки в перелік. Однак це не гарантує надрокористувачу отримання ліцензії, так як після включення ділянки до переліку на неї можуть претендувати кілька компаній. Заявний принцип передбачає, що ліцензію на маловивчену ділянку надр отримує компанія, яка першою подала документи.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...