"Бензоколонкам" другого сорту вхід заборонений: Росію "не пустили" на зустріч ОПЕК

На зустрічі будуть відновлені перемовини про скоординовані дії на ринку нафти для стабілізації цін

Фото: caricatura.ruЗустріч ОПЕК пройде 28 вересня без участі Росії, заявив генеральний секретар картелю Мухаммед Баркиндо. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Кordon.com.ua.

«Ні. Це зустріч тільки членів ОПЕК», — сказав він, відповідаючи на питання журналістів, чи прийме Росія участь у неформальній зустрічі організації 28 вересня в Алжирі. Баркиндо також не виключає прийняття нових членів в організацію. «Так. Ми нещодавно прийняли в організацію Габон, Індонезію. Тепер нас 14. Ми будемо чекати нових заявок, хто проявить зацікавленість», — зазначив він, при цьому, не назвавши можливі країни.

В Алжирі 26-28 вересня проходить Міжнародний енергетичний форум (СЕФ). В рамках цього заходу запланована неформальна зустріч країн ОПЕК, яка, за словами міністра енергетики рф Олександра Новака, може пройти у вівторок або в середу. Як очікується, на зустрічі будуть відновлені перемовини про скоординовані дії на ринку нафти для стабілізації цін, включаючи обговорення можливої заморозки рівня видобутку.

Раніше у вівторок міністр енергетики ОАЕ Сухейль аль-Мазруи заявив, що його країна підтримує заморожування рівня видобутку нафти, при цьому мова про зниження видобутку наразі не йде. Зі свого боку, Ірак сподівається на досягнення угоди щодо стабілізації нафтового ринку і вважає такий сценарій «можливим». Про це сьогодні сказав журналістам міністр нафти цієї арабської країни Джабар аль-Ляиби.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...