Бензин в Україні може значно подорожчати

Чиновникам запропоновано внести роздрібний податок в основний

Бензин знову подорожчає. Фото: kievvlast.com.ua

Ціна на бензин в Україні скоро зросте на 1,2 грн на кожному літрі, якщо пропозицію чиновникам буде втілено. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на ubr.ua.

Представники паливного ринку не втрачають надію потіснити своїх нелегальних колег. Вони вже давно запропонували чиновникам внести роздрібний податок в основний (налічується на імпорт і виробництво нафтопродуктів). Як доказ своєї правоти продавці наводять наступний аргумент: таке об'єднання податків допоможе помітно збільшити надходження в бюджет.

«Ці нововведення допоможуть центральному бюджету отримати понад 5,5 млрд. грн. додаткових надходжень від акцизного податку та до 1,2 млрд. грн. - від ПДВ. Місцеві ж бюджети можуть розраховувати на 2 млрд. грн», - підкреслив віце-президент ПАТ «Концерн Галнафтогаз» (ОККО) Василь Даниляк.

Оператори ринку впевнені, включення роздрібного акцизу на нафтопродукти в базову ставку не тільки допоможе додатково наповнити бюджети, але посприяє очищенню ринку від недобросовісних трейдерів, оскільки саме вони зараз і не платять роздрібний акциз, що дозволяє ставити більш низькі цінники на пальне на своїх стелах. Це в свою чергу заважає легальним продавцям.

Ухилення від сплати податків створює на ринку суттєві цінові розриви. Тільки в Києві більше половини газових модулів незаконні і стоять з порушеннями елементарних норм безпеки. Їх в столиці зараз порядку 500. А ці податкові зміни допоможуть на 99% побороти тіньовий ринок нафтопродуктів ", - упевнений гендиректор заправної мережі" WOG "Сергій Корецький.

За словами співвласника мережі АЗС "КЛО" В'ячеслава Стешенко, несплачений роздрібний акциз в розмірі 1,2 грн. на літрі, генерує для "тіньовиків" надприбутки, які дозволяють відкупитися від будь-якого перевіряючого органу.

"Якщо ми приберемо роздрібний акциз, то приберемо фундамент, на якому стоять нелегальні торговці", - додав Стешенко. За словами Леоніда Косянчука, "акцизна" ініціатива заправників повністю технічно продумана: роздрібний акциз повинен бути включений в базову ставку, а після сплати (автоматично) розподілятися в місцеві бюджети відповідно до обсягів роздрібного продажу в тому чи іншому населеному пункті. На цінники легальних гравців такі нововведення не вплинуть, але ось "тіньовому" ринку нічого не залишиться, як вирівняти ціновий розрив, який існує на сьогоднішній день.

Яка категорія українців може достроково вийти на пенсію і отримувати виплати - пояснення

понеділок, 29 квітень 2024, 8:52

В Україні певна категорія громадян може вийти на пенсію достроково. Перелік осіб, які мають на це право та умови призначення таких пенсій визначено статтею 115 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" Про це розповіли у Пе...

Це варто знати! Названо прилади, які "їдять" найбільше електроенергії

понеділок, 29 квітень 2024, 7:37

В експертному середовищі прогнозують, що влітку українці можуть зіткнутися з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Очікується, що відключення можуть відбуватися у другій половині липня та в серпні. У зв'язку з цим енергетики закликают...