Безпощадні санкції: Росіяни визнали - своїх продуктів не вистачить

Через продовольче ембарго не тільки зросли ціни, але й погіршилася якість харчів.

Дефіцит у РФ. Фото: radiopiterfm.ru.

Росії не вдалося заповнити дефіцит на ринках продовольчих товарів після відповідних санкцій проти США, Євросоюзу, Канади, Норвегії та Австралії, незважаючи на деяке зростання вітчизняного виробництва. Про це повідомляє Комерсант з посиланням на дані Банку Росії, передають Патріоти України.

У ЦБ відзначили, що, незважаючи на те, що частка російської продукції на них виросла, обсяги ринку, що включають вітчизняну та ввезену продукцію, скоротилися. Зокрема, обсяги яловичини скоротилися на 42%, вершкового масла - на 15%, свіжої та охолодженої риби - на 14%, овочів - на 10%.

Те, що введене Росією ембарго негативно вплинуло на ситуацію на ринку продовольства, раніше визнавали також експерти Аналітичного центру (АЦ) при уряді РФ. Вони повідомляли про істотне зростання споживчих цін на всі ключові соціально значущі товари. Так, за даними АЦ, у травні середні споживчі ціни на яловичину зросли на 23% (до травня 2014 р.), на свинину - на 22%, сир - на 20%, заморожену необроблену рибу - на 38%, моркву - на 39% , яблука - на 37%, крупи і боби - на 49,2%.

Ще одним наслідком ембарго АЦ назвали погіршення конкуренції, що, у свою чергу, призвело не тільки до зростання цін, але і до зниження якості продукції. На думку експертів, без забезпечення внутрішньої конкуренції обидва ці ефекти в довгостроковій перспективі будуть тільки збільшуватися.

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...

Оце так: G7 більше не розглядає конфіскацію заморожених активів Росії, - FT

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:57

Повної конфіскації заморожених російських активів більше немає в порядку денному обговорень країн "Великої сімки". Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. Як пише видання, замість повної конфіскації активів G7 шукає менш радикальні, а...