Бійці - воюють, чиновники - торгують?: Російський ПАЗ став лідером автобусного ринку в Україні

За підрахунками журналістів, минулого року українські державні структури закупили російських автомобілів не менше ніж на 400 млн гривень.

Бійці з росіянами воюють, а чиновники - торгують. Ілюстрація: Вікіпедія.

У квітні 48 нових автобусів отримали свої перші реєстраційні номери. В результаті автобусний ринок продемонстрував не тільки найнижчий показник з початку цього року, але і 39-відсоткове відставання від показника річної давності. Про це повідомляє асоціація «Укравтопром», передають Патріоти України.

Домінувала на квітневому ринку продукція російського павлівського заводу - 18 нових ПАЗів поповнили український парк автобусів. Другий результат за автобусами «Рута» - дев’ять штук. Реалізація всього шести автобусів дозволила посісти третє місце на ринку українському бренду «Богдан». На четвертому місці з п'ятьма проданими машинами російський УАЗ.

Замикає першу п'ятірку лідер попереднього місяця – «Атаман», в квітневому активі якого чотири продані автобуси. Всього з початку року автопарк України поповнили 477 новими автобусами. Такий результат на 38% перевершив результат аналогічного періоду минулого року.

За підрахунками журналістів, минулого року українські державні структури закупили російських автомобілів не менше ніж на 400 млн гривень. Це у 2,5 разу більше, ніж було витрачено у 2015 році. І це лише ті тендери, в яких виробника техніки вдалось ідентифікувати. Реальний обсяг закупівель може бути ще значнішим.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...