Білл Гейтс запропонував ввести податок для роботів

Такий крок допоможе хоча б тимчасово сповільнити автоматизацію багатьох виробничих процесів, а виручені гроші потрібно направити на підтримку найбільш вразливих верств населення, включаючи людей похилого віку і дітей.

Білл Гейтс. Фото: New Retail.

Співзасновник компанії Microsoft, найбагатша людина планети Білл Гейтс пропонує обкладати податком доходи, які компанії отримують, використовуючи "працю" роботів. Про це він сказав в інтерв'ю Quartz, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За його словами, такі дії зможуть хоча б тимчасово сповільнити автоматизацію багатьох виробничих процесів, а виручені гроші потрібно направити на підтримку найбільш вразливих верств населення, включаючи людей похилого віку і дітей.

"Людина, яка на фабриці виконує роботу вартістю $ 50 тис., платить податки - прибутковий податок, податок соціального страхування. Якщо цю роботу починає виконувати робот, потрібно стягувати з нього податок на тому ж рівні", - сказав Гейтс.

Насправді ідея оподаткування роботів не нова. Європейський парламент нещодавно розглядав відповідний законопроект, але відхилив його в лютому 2017 року.

Крім того, кандидат у президенти Франції від Соціалістичної партії Бенуа Амон включив в свою виборчу програму пункт про оподаткування роботів.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...