Більше не цікаво: Банки США і ЄС відмовилися брати участь у російській приватизації

"Таке відчуття, що головні офіси махнули на Росію рукою", - інвестбанкір.

Західні інвестори не хочуть вкладати гроші в Росію. Ілюстрація: from-ua.com.

Інвестбанки бачать ті ж ризики, що і за участі в розміщенні російських євробондів, оскільки це може трактуватися, як допомога російському уряду в залученні фінансування, яке може піти компаніям і банкам під санкціями. У цей час РФ для покриття діри в бюджеті, що впевнено розростається, готує велику приватизацію, на яку цивілізований світ "положил большой и толстый". Про це пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Багато американських та європейських банків відмовляються подавати заявки для участі в перших в цьому році російських приватизаційних угодах слідом за небажанням допомагати Росії в залученні грошей через планований випуск єврооблігацій. Про це повідомили чотири джерела в іноземних банках.

"Ми не будемо брати участь. Спочатку ми хотіли, але поговорили з іншими європейськими і американськими банками і зрозуміли, що ніхто з них не буде", - повідомило джерело в російській "дочці" американського банку.

Наприкінці лютого уряд США застеріг ряд американських банків від участі в розміщенні російських суверенних євробондів, щоб не порушувати режим санкцій щодо Росії. Аналогічні рекомендації, за інформацією ЗМІ, отримали і банки ЄС.

"З точки зору Білого дому банки будуть побоюватися, що буде те ж саме, що і з євробондами, так як це може розцінюватися, як допомогу російському уряду в залученні грошей", - сказало джерело в ще одному американському інвестбанку.

Заступник міністра економіки РФ Микола Подгузов повідомив журналістів російських агентств у вівторок, що заявки на участь в приватизації подали 10 банків, в тому числі й іноземні, назвати які він відмовився.

Мінекономіки РФ запрошувало взяти участь в приватизації Goldman Sachs, JP Morgan, Credit Suisse, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Barclays, RBS, BNP Paribas, UBS, Citi, UniCredit, Societe Generale, BofA-ML, Raiffeisen, Sberbank CIB, ВТБ Капітал, ВЕБ капітал, Газпромбанк, Ренесанс Брокер, Альфа-банк, МДМ банк і Російський аукціонний будинок.

Джерело в російській "дочці" європейського банку припускає, що Мінекономіки продовжить терміни подачі заявок, щоб дати час західним банкам, які ще сумніваються, прийняти рішення." Ситуація в економіці і політиці також не сприяє приватизації", - вважає представник банку.

"Справа ще в відсутності попиту (на російські акції) - великі інституційні інвестори обережно ставляться до Росії і до Володимира Путіна. Таке відчуття, що головні офіси махнули на Росію рукою", - сказав інвестбанкір.

Оце так: Польща купує вугілля у компаній російського олігарха, якого особисто нагородив Путін

понеділок, 29 квітень 2024, 14:50

Попри санкції Європейського союзу, російське вугілля досі потрапляє до Польщі - через Казахстан. Так, одна з найбільших компаній-імпортерів вугілля до Польщі 2022 року уклала угоду із зареєстрованим у Швейцарії суб’єктом господарювання AB Energo AG, пе...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...