Бюджет-2016: наскільки зростуть зарплати, ціни і долар

Зміна цифр у новому варіанті бюджету тісно пов'язана з оновленим Податковим кодексом.

Кабмін України. Фото: УНІАН.

У середу, 2 грудня, Кабінет міністрів повинен затвердити остаточний варіант бюджету на 2016 рік, текст якого уряд опублікував напередодні. "Модернізований" проект головного кошторису мало відрізняється від запропонованого урядом у вересні, передають Патріоти України з посиланням на Сегодня.

Як наголошується, в ньому збережені цифри щодо підвищення соцстандартів, інфляції, курсу долара і зростання ВВП. Але, в порівнянні з попереднім проектом бюджету, доходи скарбниці збільшені на 8,7%, або до 598,21 грн (+52 млрд грн), а витрати - на 21,6%, до 673,97 грн (+144,6 млрд грн). Став менше на 74 млрд грн і планований розмір держборгу: він складе трохи більше 1,5 трлн грн.

Глава Мінфіну Наталя Яресько вже заявила, що новий бюджет буде прийматися на основі оновленого Податкового кодексу, який також повинен бути презентований 2 грудня. Інакше, за її словами, не вдасться забезпечити планований обсяг надходжень за доходами.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...