Борщ по 5 грн. та кіно - по 70 коп.: Названі самі «ненажерливі» прилади (інфографіка)

Влітку кожна година роботи кондиціонера на охолодження коштуватиме в середньому 1,25 грн.

Микрохвильовка - теж недешеве задоволення? Фото: соцмережі.

З 1 квітня українці оплачують рахунки за електрику, яка в березні подорожчала на 25%. Про це повідомляє КП та пропонує власні розрахунки з приводу того, робота яких домашніх приладів коштуватиме найдорожче. Патріоти України також пропонують вам ознайомитися із цими цифрами.

Так, з березня, зварити борщ на електроплиті коштує близько 5 гривень. Якщо врахувати, що велика каструля на найбільшій конфорці (потужністю 3 кВт) вариться близько години, формула така: 3 х 1,68 гривень = 5,04 гривень.

Щоб закип’ятити електрочайником 1,5 літра води вам обійдеться в 25 копійок. на це витрачається близько 0,15 кВт / ч. Якщо кип’ятити чайник п’ять разів на день, то на це піде 1,25грн, відповідно в місяць – 37 гривень.

Крім того, як підрахували, телевізор споживає від 150 до 200 Вт / год. У грошах це виглядає так: подивитися двогодинний фільм коштує 70 копійок. Влітку кожна година роботи кондиціонера на охолодження коштує в середньому 1,25 грн.

Середній цикл роботи пральної машини споживає від 0,8 до 2 кВт / год електроенергії. Чим гаряче вода – тим дорожче. Ціна одного прання складає від 1,35 до 3,36 гривень. При цьому, якщо у вас машина з сушкою, то попрати і висушити білизну коштує близько 8 гривень. Сучасні моделі пилососів споживають від 1,5 1,5 до 2 кВт. Тому півгодини прибирання обійдеться близько 75-80 копійок.

В результаті підраховано, за годину на домашні справи українці витрачають:

5 гривень, щоб зварити борщ;

2 гривні, щоб випрати:

70 копійок коштує перегляд фільму;

50 копійок – пропилососити;

25 копійок – закип’ятити чайник.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...