Це щоб про пенсійний вік не думали забагато: У Путіна приготували новий удар по росіянах

Глава російської асоціації "ЖКГ і міське середовище" Олексій Макрушин називає ситуацію в галузі досить критичною.

На росіян очікує стрибок тарифів на комунальні послуги. Фото: Newsler.

Міністерство енергетики Російської Федерації розробило проект постанови про введення плати споживачів за невикористаний ними резерв електромережної потужності, який призведе до зростання тарифів на тепло, водопостачання і водовідведення. Відомство запропонувало вводити оплату "зайвої" потужності вже з 2020 року (при споживанні менше за 60% від заявленої), почавши з оплати 10% і перейшовши до повної оплати резерву до 2024 року, повідомляють Патріоти України.

При цьому в Міністерстві будівництва і житлово-комунального господарства РФ попереджають, що в разі ухвалення постанови зростуть витрати на оплату електроенергії. У зв'язку з цим відбудеться приріст тарифів тепловиків і водопровідно-каналізаційного господарства.

У Раді виробників енергії також очікують зростання витрат на електроенергію у котельнях, електрокотельнях, насосних станціях. За оцінкою організації, це може привести до зростання тарифу на тепло для кінцевих споживачів на 3-4%.

Глава асоціації "ЖКГ і міське середовище" Олексій Макрушин називає ситуацію досить критичною. За його словами, витрати на електроенергію у водоканалів можуть вирости приблизно на 20%. "З огляду на те, що електрика — приблизно чверть у їхньому тарифі, виходить зростання на рівні 5%", — заявив експерт, уточнюючи, що у тепловиків картина схожа.

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...