Business as usual: Німецький бізнес, незважаючи на санкції, поставляє Москві вироби для вбивства українців на Донбасі

У Росії не приховують, що її безпілотні апарати літають завдяки німецьким деталям.
Росіяни використовують німецькі деталі. Фото: ІнфоНапалм.

Росія, не дивлячись на санкції Євросоюзу, продовжує закуповувати німецькі гвинти на свої безпілотні апарати «Гранат-1», «Гранат-2», «Гранат-3», «Тахіон», «ZALA-42104M», «Груша», «Орлан -2 ». Про це повідомляє німецьке видання Bild, передають Патріоти України.

За інформацією журналістів, мова йде про гвинти, які виготовляють дві компанії в Німеччині: Graupner / SJ GmbH і Аero-naut Modellbau GmbH & Co. KG. «Уже в бою за Дебальцеве, в якому загинули 184 українських солдата, навесні 2015 року проросійські сили використовували дрон «Гранат-2» зі складними гвинтами. Ці гвинти були виготовлені в Ройтлінгені», - пише видання.
Ще один доказ використання росіянами німецьких гвинтів: в Донецьку нещодавно українські військові посадили російський безпілотник «Гранат-2». І на ньому теж були встановлені складні пропелери фірми Аero-naut Modellbau з Баден-Вюртемберга.
У Росії не приховують, що її безпілотні апарати літають завдяки німецьким деталям. У військовому музеї «Парк Патріот», який відкрили поблизу Москви близько трьох років тому, до цих пір виставлені військові безпілотники з німецькими пропелерами. Видання пише, що російська армія використовує такі апарати у війні проти України з 2015 року.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...