Чекаємо на Керченський: За 2018-й рік у Росії впало більше півсотні мостів (фото, відео)

Якийсь знак відправили небеса РФ навіть в новорічну ніч - після бою курантів, коли в Москві почали співати гімн Росії, в парку Горького обрушився міст з десятками людей.

У РФ впало багато мостів у 2018-му. Фото: соцмережі.

«Гордість Росії» - Керченський міст - рано чи пізно впаде. Про це говорять вже не тільки західні фахівці, а й вчені в самій Російській федерації. Так, кандидат геолого-мінералогічних наук Юрій Медовар в одному з останніх інтерв'ю зізнався, що в той час, коли він навчався в інституті, найбільш бездарним був проект моста в цьому місці, передають Патріоти України.

«Это исключительно политический проект, который сразу же был обречен на неудачу, — сказав Медовар. - Осадка должна идти долго, потому что это четвертичные рыхлые породы, которые вообще плохо держат, и поэтому она идет под нагрузкой. Но там, насколько я понял из присланных мне материалов, идет хуже, там выпор в обратную сторону. Выдавливаются сваи. А если они выдавливаются, то это очень плохо. Просто будет перекос в разнонаправленных движениях».

Більш того, Медовар розповів журналістам, що в разі продовження руху по мосту він може взагалі зламатися. «Понимаете, по идее, полотно должно быть горизонтальное, особенно это важно для железной дороги. Потому что, если так пойдет дальше, рельсы, извините, как говорят по-русски, станут раком. И поезд сойдет с них, свалится в море и утонет. Это очень серьезные вещи», — зазначив вчений.

У 2018 році Керченський міст встояв. Але в Росії в році, що минає стався справжнісінький «мостопад». Тільки за офіційними даними вдалося підрахувати, що у наших сусідів в 2018-му були зруйновані до шести десятків мостів! При цьому були навіть жертви.
Мости в році, що минув, падали як самі по собі, так і під час пересування по ним автомобілів. До тридцяти мостів знищила стихія - повені і урагани. Згадаймо тільки про найрезонансніші руйнування.

«Мостопад» в Росії розпочався 2 лютого в Бурятії. У Згурівському районі обвалилося кілька прольотів моста між селами Стара Курба і Нова Курба. За даними МВС РФ, причиною обвалення став вантажний автомобіль, який виїхав на міст з перевищенням допустимої маси.

12 травня в Забайкаллі паводок на річці Витим пошкодив єдиний автомобільний міст, що з'єднував селище Куанда, в якому проживають 1300 осіб, з основною територією району. За допомогою цього мосту в населений пункт доставлялися паливо і продукти.

Місцеві ЗМІ зазначають, що Витимський міст входить в число найнебезпечніших автомобільних мостів світу. Колись він згорів, і від нього залишилися дві залізничні платформи шириною в півметра, між якими укладені шпали. Довжина моста - 570 метрів, ширина - три метри.

26 червня міст через річку Кіпарісовка в Примор'ї обрушився разом з вантажівкою. Автомобіль впав у воду. Повідомляється, що міст не ремонтували більше 20 років. «Об'єкт вважався безхазяйним і ніким не обслуговувався. Найближчим часом мостову споруду відновлювати не планують, тому що поки не вирішено питання, кому об'єкт буде переданий на баланс», - повідомили в прес-службі компанії «Приморське автодорожнє ремонтне підприємство».

У липні в результаті потужного паводку на річці Чита були зруйновані або пошкоджені 25 крайових і муніципальних мостів, в тому числі 14 - на регіональних дорогах, 11 - на дорогах місцевого значення. 14 липня обрушилися два прольоти і одна з опор автомобільного моста на півночі Чити.

22 липня впали в Амур чотири прольоти тимчасового робочого моста з будівельним краном. Аварія сталася через паводок на місці будівництва мостового переходу між Амурською областю та китайською провінцією Хейлунцзян. Будівництво моста через Амур довжиною понад 1 кілометр ведеться з 2016 року.

31 липня, Підмосков'ї. На Ярославському шосе в районі міста Пушкіно у самоскида сам по собі піднявся кузов, який зачепив конструкції навісного пішохідного моста, в результаті чого той повністю обрушився. Обійшлося без постраждалих.
27 серпня в міському окрузі Уссурійська пройшли сильні зливові дощі. За словами губернатора Приморського краю Андрія Тарасенка, в сільській місцевості 12 мостів змило повністю.
За один день, 9 жовтня, в Росії обрушилися відразу два мости: автомобільний в Мордовії, на дорозі між селами Дубенки і Ардатов, і шляхопровід на залізничній станції Вільний в Амурській області. В обох випадках міст не витримав ваги вантажівки з піском.

Черговий міст не встояв 26 жовтня в Михайлівському районі на трасі Владивосток - Арсеньєв біля села Осинівка. Це було найтрагічніше обвалення. Під час аварії, по мосту їхала фура Volvo, яка почала котитися назад і буквально розчавила автомобіль, який їхав слідом, в ньому була жінка з трирічною донькою. І жінка, і дитина загинули. Міст через річку Осинівка, за твердженням місцевих жителів, перебував в аварійному стані більше двох років, але ніхто не збирався робити жодних заходів.

Очевидці опублікували відео і фотографії з місця події. На знімках видно, що міст розламався на кілька частин, в результаті чого центральний проліт опинився у воді і вантажівка придавила легковик Mazda.

5 листопада 2018 року - знову людські жертви. Неподалік від селища Каркатєєви (Нефтеюганський район Ханти-Мансійського автономного округу) сталося обвалення моста. В результаті інциденту загинули два співробітники ремонтної бригади, ще семеро отримали травми.

Зазначимо, що невдачі продовжували переслідувати Росію навіть в останній тиждень 2018 року. Так, 25 грудня обвалився міст в Дагестані. Якийсь знак відправили небеса РФ навіть в новорічну ніч - після бою курантів, коли в Москві почали співати гімн Росії, в парку Горького обрушився міст з десятками людей.
Джерело: Факты

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...