Через борги "Укрнафти": У Луценка відкрили кримінальне провадження щодо Насірова

Досудове розслідування ГПУ проводиться у справі про невиконання службових обов'язків головою Державної фіскальної служби.

Роман Насіров. Фото:www.rbc.ua

Генпрокуратура України розпочала досудове розслідування у справі про невиконання службових обов'язків головою Державної фіскальної служби Романом Насіровим. Про це свідчить відповідь Генпрокуратури, адресована народним депутатам Андрію Журжію і Вікторії Войціцькій, який вона опублікувала на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України з посиланням на OilNews.

"Генпрокуратура за результатами розгляду моєї і Журжія заяви про вчинення кримінального злочину головою ДФС відкрила кримінальне провадження за фактом невиконання посадовими особами ДФС законних вимог народних депутатів України", - повідомила нардеп.

Вона зазначила, що протягом восьми місяців депутати так і не змогли отримати від ДФС інформацію щодо суми податкового боргу зі сплати рентної плати за користування надрами окремо по кожному об'єкту надр ПАТ "Укрнафта".

"Ненадання головою ДФС запитуваної інформації є прямою перешкодою діяльності народних депутатів України", - підкреслила Войціцька.

Як повідомлялося раніше, 21 квітня 2016 НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо посадових осіб ДФС за службове підроблення офіційних документів. А в кінці травня НАБУ завело справу стосовно голови Державної фіскальної служби Романа Насірова за фактами, що стосуються ПАТ "Укрнафта".

Крім цього, в кінці травня головне слідче управління Генпрокуратури почало досудове розслідування у справі про невиконання службових обов'язків головою наглядової ради ПАТ "Укрнафта" Андрієм Коболєвим.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...