Через чотири роки війни: Кабмін готує рішення про розірвання економічного співробітництва з РФ, - Гройсман

Глава уряду наголосив, що ми будемо максимально розвивати власну економіку.

Володимир Гройсман. Фото:molbuk.ua

Український уряд готує проект рішення про розірвання економічного співробітництва з Російською Федерацією. Про це Прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав в ефірі телеканалу 112 Україна, передають Патріоти України.

"Ми зараз готуємо рішення уряду, думаю, що в середу ми його приймемо, про розірвання програми економічного співробітництва, укладеного в 2011 році з Росією. Ми будемо все робити для того, щоб країна-агресор платила високу ціну за свої дії в Україні", - сказав Гройсман.

За його словами, Україна має свої економічні інтереси, які буде захищати. Якщо раніше Росія вела себе з Україною як з сировинним придатком, то зараз ситуація змінюється.

"Ми будемо максимально розвивати власну економіку", - сказав глава уряду, додавши, що перші кроки в цьому напрямку вже зроблені, і досить успішно.

До речі, зазначений документ було підписано 7 липня 2011 року в Москві. Він передбачає співпрацю двох країн у низці сфер, зокрема економіки, торгівлі, транспорту, курортно-рекреаційній, соціально-гуманітарній, прикордонній та інших. Дія Програми розрахована до 2020 року.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...