Через Коломойського: Татарстан подав позов проти України на $300 млн

У своєму позові Татарстан звинувачує Україну в порушенні угоди про заохочення і взаємний захист інвестицій, підписаної між урядами України і РФ 27 листопада 1998 року.

Ілюстрація:portal.lviv.uaРеспубліка Татарстан, що входить до складу Росії, подала в міжнародний арбітраж позов проти України на $300 млн у справі про зміну часток акціонерів у ПАТ "Укртатнафта". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Громадське ТБ.

Як повідомляється в проспекті євробондів України, в своєму позові Татарстан звинувачує Україну в порушенні угоди про заохочення і взаємний захист інвестицій, підписаної між урядами України і РФ 27 листопада 1998 року.

На думку позивача, українські суди порушили цей документ, прийнявши рішення, в результаті яких частка Татарстану в "Укртатнафті" істотно знизилася.

Міністерство юстиції України 24 листопада 2015 направило Татарстану лист зі своїми пропозиціями щодо врегулювання спору, однак вони не були прийняті. АТ "Укртатнафта" є спірним активом для України і Татарстану.

Раніше 18,296% акцій "Укртатнафти" належало структурам, близьким до ВАТ "Татнефть", міністерство майна Татарстану володіло 28,7788% акцій, ще 8,6% акцій належало безпосередньо "Татнафті".

Однак в результаті судових розглядів частка татарстанських акціонерів в НПЗ була практично обнулена, а на підприємстві з'явилися нові акціонери, близькі до групи "Приват".

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...