"Черговий подарунок Х...йлу под ялинку": США знову розширили санкції проти РФ через Україну

Перелік нових підсанкційних суб’єктів буде оприлюднений офіційно 27 грудня, відтоді санкції проти і них набудуть чинності.

США розширили санкції проти РФ. Ілюстрація: Корреспондент.net.

Міністерство торгівлі США поінформувало, що додає до списку суб’єктів, на які поширюються санкції, ще 23 юридичні особи з Росії і з окупованого Криму. Як йдеться у повідомленні, влада США визначила, що вони діють на шкоду інтересам національної безпеки чи зовнішньої політики Сполучених Штатів.Новину передають Патріоти України із посиланням на Радіо Свобода.

Міністерство пішло на цей крок, щоб забезпечити ефективність чинних санкцій щодо Росії за порушення міжнародного права і розпалювання конфлікту на сході України. Цей перелік нових підсанкційних суб’єктів буде оприлюднений офіційно 27 грудня, відтоді санкції проти і них набудуть чинності.

У цьому списку, що наразі оприлюднений в ознайомлювальному порядку, 21 суб’єкт із Росії і 2 з Криму. До нього потрапили, зокрема, російські оборонні компанії, серед них сім дочірніх організацій концерну «Алмаз-Антей» і вісім дочірніх компаній концерну «Радіоелектронні технології», – чи дві російські компанії в окупованому Криму – «Кримські порти» і «Кримська залізниця».

Із цього нового переліку Міністерства торгівлі кілька суб’єктів уже перебувають під іншими санкційними обмеженнями США, які оголошувало раніше Міністерство фінансів цієї країни. Попереднє розширення санкційних списків проти російських громадян і компаній у США оголосили три дні тому, 20 грудня.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...